Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua București întâlnește BCM U Pitești în reeditarea duelului din playoff-ul stagiunii precedente

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
22.12.2017

steaua bcm u pitesti

CSM Steaua Eximbank şi BCM U FC Argeş Piteşti  se întâlnesc în etapa a X-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Bucureștenii vin după o victorie categorică contra celor de la Timba Timișoara, scor 84-62. Deși bănățenii au dominat primul sfert al meciului, scor 25-18, elevii lui Jukka Toijala nu s-au dat bătuți. La întoarcerea de la vestiare, steliștii nu au mai dat nicio șansă de revenire celor de la Timba Timișoara. Aceștia au deschis a doua repriză cu un run de 9-0, iar la fluierul final, tabela arăta scorul de 84-62 pentru oaspeți.

Cel mai bun marcator al Stelei a fost Dragan Zekovic, care a strâns medii de 16,7 puncte şi 5,6 recuperări pe meci. Brandon Taylor a adunat la rândul său 14,8 pct, 6,4 pase decisive şi 4,3 recuperări.

De partea cealaltă, BCM U Pitești vine după o înfrângere contra CSM CSU Oradea, scor 73-65. Oaspeţii au fost din startul partidei la conducerea meciului, când după trei minute conduceau cu 8-2. Gajovic a rezolvat problema câştigătoarei în primul minut din sfertul patru, când a adus o diferenţă de 14 puncte pentru oaspeţi. Gazdele s-au apropiat la 5 puncte, scor 70-65, dar coşul de 3 al lui Pasalic a stabilit scorul final, cu 51 de secunde rămase de jucat.

Andriy Agafonov a adunat 17,6 puncte şi 7 recuperări pe întâlnire, în timp ce Porter Troupe 16,6 pct, 4,2 pase decisive şi 3,2 recuperări.

Până acum, CSM Steaua şi BCM U Piteşti au adunat amândouă 6 victorii în primele nouă etape.

Cele două echipe s-au întânit până acum de douăzeci de ori, iar Steaua conduce cu 13-7. Ultimele dueluri dintre cele două echipe s-au consumat în primul tur din playoff, când steliştii s-au impus cu 3-0. Faţă de sezonul trecut însă, cele două echipe s-au schimbat substanţial. La CSM Steaua din rotaţie au mai rămas doar Cătălin Baciu, Vlad Negoiţescu şi Iuri Fraseniuc. Ultimul străin din rotaţia de anul trecut, căpitanul Marius Runkauskas, este accidentat. De asemenea, Georges Darwiche a devenit component important al rotaţiei Stelei în actuala stagiune. De partea cealaltă au mai rămas doar Alexander Kostoski şi Vlad Corpodean în lotul argeşenilor, Pavel Marinov trecând chiar de la Piteşti la Steaua.

Meciul dintre CSM Steaua și BCM U Pitești are loc mâine, de la ora 19:00, în sala „Mihai Viteazu” din București. Partida va fi arbitrată de brigada formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Alexandru Ivan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Mircea Martis.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!