Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua București obține ultimul bilet pentru semifinale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.05.2018

CSM Steaua Eximbank București este a patra semifinalistă în această ediție de campionat. Vicecampioana s-a impus cu 76-69 în meciul decisiv, pe sferturi: 25-13, 24-18, 12-19 și 15-19. Gazdele au avut un avans de 21 de puncte în prima repriză, dar timișorenii au reușit o nouă revenire și au preluat conducerea în sfertul patru.

Bucureștenii au gestionat mai bine finalul în care bănățenii au avut câteva ratări de la libere. Flowers a ieșit la rampă cu 5 puncte consecutive și și-a readus echipa în avantaj.

Jukka Toijala a optat din nou pentru o formulă fără Taylor. CSM Steaua a început partida cu Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Mijajlovic, Tohătan, Jeremic, Komatina și Diaz. Zekovic a deschis scorul, de la distanță, iar Mijajlovic a marcat primul coș al oaspeților, după o pătrundere. Gazdele s-au distanțat la 11-4, cu mai multe pătrunderi finalizate. Jeremic a reușit prima triplă a formației vizitatoare, după trei minute și jumătate. Alb-violeții au avut probleme în atac, cu aproape patru minute fără să înscrie. Steaua s-a distanțat la 20-9, pe mâna oamenilor de sub panou, astfel că bănățenii cereau primul time-out, în minutul 8. Stevanovic a oprit seceta din ofensiva „leilor”, pe contraatac. Darwiche a scuturat plasa de după semicerc și a stabilit scorul primei pauze, 25-13.

Fraseniuc a marcat primul în a doua perioadă de joc, de la distanță. Burgess și Popa Calotă au redus ecartul la 11 lungimi, iar Runkauskas și Mijajlovic au înscris de la distanță. A fost rândul bucureștenilor să ceară timp de odihnă. Fraseniuc și Runkauskas au dus scorul la 36-20 în minutul 14. Au fost, din nou, două minute fără coș pentru bănățeni și Flowers ducea pentru prima dată ecartul la 20, 42-22. Diaz a înscris ultimele puncte ale reprizei de la linia de fault. S-a intrat la vestiare cu scorul de 49-31. Steaua avea un procentaj excelent de afară, cu 7 reușite din 10 încercări, față de 22% cât aveau oaspeții (2/9). Runkauskas și Zekovic aveau câte 12 puncte înscrise pentru roș-albaștrii, în timp ce Mijajlovic și Diaz erau principalii marcatori de la oaspeți, cu 11 puncte.

Repriza secundă a început cu greșeli de ambele părți, iar Diaz a înscris primul coș. Steliștii nu s-au regăsit în atac și Komatina a marcat de după semicerc. Toijala a cerut time-out după ce elevii săi nu au marcat în primele două minute din sfertul trei, timp în care alb-violeții au avut un run de 7 puncte. Fraseniuc a înscris primele puncte ale gazdelor după revenirea de la vestiare, din apropierea panoului. Komatina a marcat de după semicerc, iar liberele lui Popa Calotă și Mijajlovic au scăzut diferența la șase lungimi. Steaua a forțat de la mare distanță pe final de atac la a doua fază consecutivă.

Falker a oprit run-ul de 7 al oaspeților, întrerupând seceta de 2 minute și jumătate. Zekovic a refăcut ecartul de 10 puncte, Popa Calotă a răspuns cu o pătrundere, dar a ratat libera suplimentară. Zekovic și Lapornik au dus scorul la 59-47 și era time-out BC SCM Timișoara. Drăgușin a făcut 59-50, de la linia de fault, iar Zekovic a fost sancționat cu antisportiv. Au urmat turnover-uri ale ambelor echipe. În ultimul minut al sfertului a înscris doar Flowers și scorul la a treia pauză era 61-50.

Sfertul patru a început cu ratări de la distanță ale ambelor formații, iar Diaz a marcat primele puncte după o recuperare ofensivă. La fel ca și în precedenta perioadă de joc, steliștii nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 2 minute și jumătate. Falker a transformat doar prima liberă din două, dar s-a repetat a doua și americanul a înscris-o. Timișorenii protestau la decizia de repetare, după ce anterior au fost nemulțumiți de faultul fluierat la Diaz. Jeremic a înscris de după semicerc și Diaz a reușit un nou capac. A fost rândul lui Gheorghe să scuture plasa de la distanță și Jeremic a reușit o nouă triplă, pentru 63-62 cu 6:21 minute până la final. Toijala cerea time-out și alb-violeții au ieșit la pressing pe tot terenul.

Falker a transformat o liberă din două și Mijajlovic i-a dus pe „lei” în premieră în avantaj, cu o nouă triplă. Diaz și Jeremic au făcut 64-68, în timp ce gazdele se precipitau în atac și alb-violeții reușeau capac după capac. A fost rândul oaspeților să cedeze posesia. Steliștii nu au mai înscris de la distanță în primele 18 minute din repriza secundă, dar Flowers a reușit o triplă și a readus gazdele în avantaj. Diaz a ratat două libere și Flowers a înscris din nou, pentru 71-68 cu 75 de secunde până la final. A urmat time-out-ul timișorean, dar și o pasă greșită pentru alb-violeți. Fraseniuc a reușit un 3 points-play și a dus diferența la 6 puncte cu 44 de secunde până la final. Jeremic a ieșit cu 5 faulturi, iar Komatina a transformat o liberă din două. Runkauskas l-a imitat în două rânduri. S-a încheiat 76-69 și CSM Steaua s-a impus cu 3-2 în seria din primul tur de play-off.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 2 pase decisive și 5 capace. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 16 puncte, Jeremic 11, Komatina 7, Popa Calotă 6, Gheorghe 3, Drăgușin 3, Burgess 2 și Stevanovic 2 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 16 puncte, urmat de Runkauskas cu 14, Flowers 11, Falker 10, Fraseniuc 10, Darwiche 7, Baciu 6 și Lapornik 2 puncte.

CSM Steaua Eximbank va întâlni U-BT Cluj-Napoca în semifinale, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut.

*foto: Cătălin Soare

21 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Diaz
    Din nou un meci mare. Dar intr un moment foarte important a ratat două libere. Asta.i sportul... Imi place foarte mult determinarea cu care joaca. Îmi aduce aminte de Vincent Hunter de la Pitesti. Sper să rămână în LNBM si sezonul viitor si de ce nu la Pitești 😁.

    cu 5 ani în urmă (14.05.2018) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    cum am mai spus
    Am revenit,am condus,am ratat apoi ne-au furat

    cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      v au ciupit cam tot meciul
      Nu numai cand ati revenit.

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      adis
      Tie ti-au furat ursitoarele sansa la o soarta decenta :)))

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      arbitraj
      cu sau fara "contra-ajutor" consider ca o mare parte din vina o au timisorenii. Poate trebuia pregatit meciul si la acest aspect - eu unul ma asteptam ca arbitrii sa ciupeasca pro Steaua - se evitau frustrarile si poate nu ati fi ratat atat pe final (sa nu uitam Steaua a avut 10-1 in ultimele 4 minute jumate! cu 4 libere ratate si 5 TO)

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București edmond_dantes :

    concluzie
    I-am ciuruit pe prostovani; urmeaza complexatii cu 4 titluri intr-o suta de ani

    cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      CS Targoviste cate titluri are in suta aia de ani !?

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      CS Tirgoviste
      Ai înviat?

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Noroc cu prostia lu' Branisteanu, altfel vă continuați somnul de veci
      O cam băgasei pe mâneca, ai tăcut mâlc până acum. După tupeu, pari a fi neterminatul ăla de Georgescu.

      cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    edmond_dantes
    Esti prea prost ca sa intelegi baschetul.ramai in lumea ta si sustine-ti echipa favorita

    cu 5 ani în urmă (14.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      au furat tot meciul, dar a fost super cum ati jucat, daca nu rata jerenic la patrunderea aia, erau sanse 90% sa mergeti mai departe...

      cu 5 ani în urmă (15.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    bravo timisoara a fost hotie tot meciul de la arbitrul ala urat si brunet, l-a omorat pe diaz, au fost citeva capace clare si a fluierat fault...
    ar fi cistigat timisoara doar cu aruncari clare de 3p, dar la lupta corp la corp acolo intervin fluierasii si va omoara, trebuia sa cistige steaua, plus o gramada de faulturi in atac fluierate contra timisoarei...
    fruntea sus timisoara asa e tara asta se fura si se va fura mereu, nu mai are rost sa faci performanta...
    noroc ca a scapat oradea de timisoara pt ca ne batea cu 3-1 cel putin, daca nu 3-0, va urez succes sa va rezolvati problemele financiare si sa ne vedem sezonul viitor...
    frumoasa echipa timisoara!!!

    cu 5 ani în urmă (15.05.2018) Raspunde
  • SCM Timișoara violaman :

    Sportul romanesc
    Tot sportul romanesc nu mai are nici o valoare daca se depinde din culise cine trebuie sa castige un meci sau un campionat si cine nu. Am ajuns sa ma bucur pentru fiecare infrangere a echipelor din bucale la oricare din sporturile de echipa la care participa in cupele europene! Acolo se vede valoarea lor si valoarea fluierasilor pro bucale! Sa le stea victoriile in gat si ... la cat mai multe infrangeri!

    cu 5 ani în urmă (15.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73:

      csm
      bravo, bine ar fi sa gandeasca asa cel putin 95% din Ardeal, dar din pacate nu e asa ca sint multi intrusi...la fel ma bucur si eu cind pierde Steaua si castiga Petrescu!
      pacat ca nu a jucat Timisoara cu noi pt ca as fi vrut sa ne scoata sa dea o lectie lui Achim...

      cu 5 ani în urmă (15.05.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      ha ha
      Deh, bai aurolacule, daca mizeriile voastre de echipe ajung in cupele europene o data pe deceniu, e normal sa te reprofilezi pe meciurile echipelor din Bucuresti, care fac performanta :)) Oricum, sentimentele tale sunt irelevante, la cat de prostalau esti; ti-am mai spus, tu nu existi

      cu 5 ani în urmă (16.05.2018)
    Raspunde
  • SCM Timișoara violaman :

    edmond_dantes
    prostovan ii tot neamul tau in care traiesti! adica gropa de gunoi a tarii!

    cu 5 ani în urmă (15.05.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      .
      Te invit sa consumi mure cu toata familia ta :))))

      cu 5 ani în urmă (16.05.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București edmond_dantes :

    @
    Vad c-au scapat pe aici toti cretinii din ardial; frustrarile pe care le aveti ma bucura mai mult decat o partida de sex cu mamicutele voastre :)) De-aia iubesc Steaua, fiindca ii innebuneste pe saracii in duh

    cu 5 ani în urmă (16.05.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București edmond_dantes :

    ?
    Daca mascaricii aia urla dupa un arbitraj perfect, atunci noi ce-ar fi trebuit sa facem dupa ceea ce s-a intamplat la meciul de la Cluj din Top6? a fost cea mai clara viciere de rezultat din istoria baschetului autohton, iar niste prostalai de pe-aici spuneau ca n-a fost fault la Runkauskas :))

    cu 5 ani în urmă (16.05.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      "Amice, esti idiot" (I.L.Caragiale)
      Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat.
      Pe de alta parte, arbitrajul la acel meci a fost intradevar infect, pana si clujenii au recunoscut.

      cu 5 ani în urmă (16.05.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      ioi
      "Ati castigat acel meci (chiar daca in OT), deci nu se poate vorbi de viciere de rezultat."

      cu 5 ani în urmă (16.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!