Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua Eximbank primește vizita celor de la SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
27.01.2018

scm u craiova csm steaua bucuresti

CSM Steaua și SCM U Craiova se reîntâlnesc în etapa a XVI-a a LNBM.

Gazdele vin după o victorie categorică în compania celor de la Politehnica Iași. Meciul a avut un început echilibrat, în care moldovenii s-au ținut aproape de oaspeți. Steliștii au reușit totuși să se desprindă, iar la sfârșitul primului sfert aveau un avantaj de 10 puncte. În cel de-al doilea act, gazdele au încercat în continuare să reducă din handicap, lucru pe care l-au și reușit, iar înainte de pauza mare erau la -5. La revenirea de la vestiare, ieșenii nu au mai putut ține pasul, iar steliștii au început să se desprindă considerabil și aveau un avantaj de 14 puncte înaintea ultimului act. În ultimul sfert, oaspeții au stabilit soarta meciului și Toijala și-a permis să-i introducă în teren și pe juniorii Petrache și Diculescu. Astfel, CSM Steaua câștigă meciul contra celor de la Politehnica Iași, scor 94-69.

Pavel Marinov a fost omul meciului pentru steliști, cu 24 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +24.

De precizat este faptul că meciul s-a jucat pe teren neutru, la Galați, date fiind problemele de infrastructură de la Iași.

De partea cealaltă, oltenii vin după mult-dorita revanșa în fața celor de la BCM U Pitești. După 3 minute scorul era 5-4 pentru gazde, după un coș de 3 puncte al lui Martinic. A urmat însă un run de 9-0 pentru piteșteni, care au dus scorul la 13-5. La sfârșitul sfertului Agafonov a fost autorul a 13 din cele 20 de puncte ale oaspeților. Cu nouă achiziție LaMarcus Reed pe teren și cu Martinic și Aleksandrov în formă, Craiova a continuat forma bună și în sfertul doi. Astfel, la pauză tabela indica un avantaj de 17 puncte, scor 52-35. Gazdele au reușit să mențînă Piteștiul pentru tot restul partidei la 15-20 de puncte. La sfârșitul sfertul al treilea scorul era 76-58 pentru Craiova, iar scorul final a arătat 94-79 pentru olteni.

Goran Martinic, cu 21 de puncte și 9 pase decisive, și Nemanja Aleksandrov, cu 21 de puncte și 9 recuperări, au fost principalii marcatori de la SCM U Craiova.

În partida tur, cele două formații au fost protagonistele unui adevărat thriller, din care SCM U Craiova a ieșit învingătoare în overtime, scor final 102-99. Atunci, Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 34 de puncte, iar de partea cealaltă, Brandon Taylor a strâns 20 de puncte, 8 pase decisive și 6 recuperări.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 18 ori, iar roș-albaștrii conduc cu un scor general de 12-6

Meciul dintre CSM Steaua Eximbank și SCM U Craiova se joacă duminică, 28 ianuarie, de la ora 14:15, în sala Mihai Viteazu, din București. Partida va fi difuzată pe Digi Sport

Partida va fi arbitrată de brigada formată din Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Alexandru Ivan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Cutov Anton.

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!