Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua Eximbank va primi vizita rivalilor de la Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
07.10.2017

steaua dinamo baschet

CSM Steaua Eximbank București va debuta în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe teren propriu în compania celor de la Dinamo București, în eternul derby al sportului românesc.

CSM Steaua are neapărată nevoie de o victorie după dușul rece din primul meci oficial al noului sezon. Steliștii au încasat o înfrângere usturătoare în Ungaria, împotriva celor de la Kormend, în turul secund al FIBA Europe Cup, scor 91-75. Brandon Taylor a fost cel mai bun om al steliștilor, cu 18 puncte și 7 pase decisive, în timp ce Jason Boone a înscris 16 pct și Marius Runkauskas 13 puncte.

De partea cealaltă Dinamo a ales varianta unei echipe 100% românești, formată exclusiv din jucători români, unii dintre ei tineri, cu mult potențial, dar lipsiți de experiența necesară pentru acest nivel. Acest lucru s-a văzut atât în meciurile de pregătire cât și în partidele din primul tur al Cupei României, în care Dinamo a întâlnit pe cei de la Phoenix Galați. Băieții lui Eugen Ilie au pierdut în ambele partide, 80-47 și 86-69. Giani Zaharie (11,5 puncte, 10 recuperări) și Amadeo Casale (11,5 puncte, 7 recuperări) sunt cei mai buni performeri ai „Câinilor Roșii” în partidele din Cupa României.

Sezonul trecut Steaua a câștigat în deplasare, scor 96-73, și a cedat în mod uluitor acasă, pe 1 februarie, scor 80-73, într-un meci în care Marko Sutalo a înscris 26 de puncte. Din acea echipă a lui Dinamo singurul care se mai află în lot este Cezar Stănescu. Și de la steliști au mai rămas din rotație doar Marius Runkauskas, Vlad Negoițescu și Cătălin Baciu.

Partida dintre CSM Steaua București și Dinamo se joacă duminică, 8 octombrie, de la ora 17:00. Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraş, Dragoș Nicolae și Valentin Negrea. Partida va fi televizată pe Digi Sport 3.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!