Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua deschide cu o victorie clară seria de play-off cu timișorenii

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.05.2018

CSM Steaua Eximbank București s-a impus cu 89-67 în primul meci al sfertului de finală cu BC SCM Timișoara (20-8, 17-23, 24-22, 28-14). Gazdele au deschis partida cu 8-0 și s-au distanțat până la un maxim de 23 de puncte în sfertul patru. Flowers și Runkauskas au contribuit cu 26 și 21 de puncte la victoria bucureștenilor.

Toijala i-a trimis în 5-ul de start pe Darwiche, Runkauskas, Flowers, Marinov și Falker. Din nou Zekovic a absentat la bucureșteni. Costescu a început partida cu Gheorghe, Jeremic, Burgess, Komatina și Drăgușin. Flowers a fost singurul care a înscris în primele 4 minute, ducând scorul la 8-0. Au fost multe greșeli în debutul meciului, iar Komatina a marcat primul coș al timișorenilor. Jeremic a dus scorul la 8-4 cu o pătrundere, după ce și-a scos din joc doi adversari.

Au început schimbările. Darwiche și Gheorghe, jucătorii U23, au ieșit la pressing unul la celălalt. La gazde au intrat Baciu, Taylor și Diculescu, iar Drăgușin a făcut două faulturi în doar câteva secunde. Costescu i-a trimis în teren pe Tohătan, Mijajlovic și Diaz. Opaspeții au cerut primul timp de odihnă după ce Taylor a dus scorul la 12-4, pe contraatac. Bănățenii au avut în continuare probleme în ofensivă, iar Marinov și Taylor au făcut 17-5. Alb-violeții aveau un 5 complet schimbat în penultimul minut al sfertului, comparativ cu cel cu care au început partida. Jocul a continuat în aceeași manieră, iar steliștii conduceau cu 20-8 la prima pauză.

Diaz a marcat primul coș al sfertului secund, iar Runkauskas a transformat una din două libere. A urmat un nou coș al pivotului timișorean și Runkauskas a transformat din nou o singură liberă, după antisportivul dictat împotriva lui Mijajlovic. Diaz a redus ecartul la 8 puncte, 22-14. Steaua n-a înscris din acțiune în primele trei minute ale sfertului. Flowers și Runkauskas au refăcut diferența pentru gazde, ducând scorul la 32-16 la jumătatea sfertului secund. Gazdele nu au avut un procentaj foarte mare la linia de fault în a doua perioadă de joc, dar Flowers a dus diferența la 19 lungimi, pe contră.

Diaz și Burdgess au redus deficitul cu 4 puncte. Burgess a ratat două libere, a recuperat ofensiv și a marcat, dar a ratat libera suplimentară. Scorul era 35-24 cu mai puțin de 3 minute până la pauza mare. Finalul de sfert a fost fragmentat, cu multe vizite la linia de fault și ratări. Ambele echipe au făcut multe greșeli. Ecartul a scăzut la 9 puncte, după libera lui Komatina și gazdele au avut ratări din poziții excelente. A fost un turnover de 24 după un airball. Popa Calotă a înscris ultimul coș al sfertului, cu un buzzer-beater cu panoul. Scorul la jumătatea partidei a fost 37-31.

Jonte Flowers avea 16 puncte la finalul primei reprize, iar Diaz, 9. Steliștii erau la conducere deși au avut procentaje mai slabe la aruncările din acțiune. Roș-albaștrii au înscris 11 coșuri din acțiune din 27 de încercări (40,7%), 7 fiind reușite din interiorul semicercului și 4 de la distanță. Timișorenii au avut 12 coșuri din 25 de șuturi (48%), cu 11 reușite de la semidistanță și una de afară. 11-6 a fost scorul la liberele înscrise, cu bucureștenii având 64,7%, în timp ce oaspeții, 43%.

Runkauskas, Popa Calotă și, din nou, Runkauskas au scuturat plasa de la distanță după revenirea de la vestiare. Steliștii au reușit câteva intercepții, timișorenii nu au recupeat sub propriul panou, iar Fraseniuc și Flowers au dus scorul la 47-33. Costescu cerea primul time-out al reprizei. Stevanovic a marcat în ultima secundă de atac, dar Taylor a reușit o pătrundere ușoară. Mijajlovic a înscris de la distanță și oaspeții s-au apropiat la 49-41 după antisportivul lui Taylor, care a oprit contra. A fost rândul gazdelor să aibă probleme la recuperarea din propria jumătate. După tripla lui Runkauskas au urmat pătrunderi ușoare ale fundașilor celor două echipe. Jeremic a strâns diferența la 5 lungimi, cu un coș de afară în tranziție ofensivă. Pivoții celor două echipe au dus scorul la 56-51. Marinov a stabilit scorul după trei sferturi, 61-53.

Ecartul a oscilat între 6 și 10 puncte în prima parte a sfertului patru. Oaspeții au reușit câteva recuperări ofensive dar nu au au și punctat în urma acestora. Falker, Fraseniuc, Tohătan, Diaz și Mijajlovic erau la un fault de eliminare înainte de jumătatea ultimului sfert. Runkauskas a scuturat plasa de după semicerc și a dus scorul la 74-62. A urmat time-out-ul bănățenilor, care au continuat să rateze de la distanță. Taylor și Baciu au mărit diferența la 17 puncte. Baciu a reușit o intercepție la mijlocul terenului și a finalizat spectaculos, cu slam-dunk, ducând scorul la 83-64. Flowers a înscris două triple la rând și ecartul creștea la 23 de puncte. Ambele echipe au avut doi jucători U23 pe teren în finalul partidei, în care alb-violeții nu au mai reușit nimic. S-a încheiat 89-67 și formația lui Jukka Toijala conduce cu 1-0.

Gazdele au făcut diferența cu cele 11 triple, față de doar 3 reușite de oaspeți. 21-19 a fost scorul la reușitele din semicerc. Ambele formații au avut procentaje modeste de la linia de fault, cu 7 ratări în dreptul „militarilor” și 12 pentru „lei”.

Jonte Flowers a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte (5x3), fiind urmat de Runkauskas cu 21 de puncte (4x3). Taylor a fost aproape de double-double cu 14 puncte și 9 pase decisive. Pentru Steaua au mai înscris: Baciu 12 puncte, Marinov 8, Falker 5, Fraseniuc 2 și Lapornik 1 punct.

Adrian Diaz a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 14 puncte la care a adăugat 7 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Jeremic 13 puncte, Mijajlovic 9, Popa Calotă 7, Stevanovic 7, Komatina 6, Burgess 6, Tohătan 3 și Drăgușin 2 puncte.

Al doilea meci al seriei se joacă sâmbătă, de la ora 17, tot pe terenul bucureștenilor. Miercuri, 9 mai, este programat jocul 3, la Timișoara. Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 partide.

*foto: Cătălin Soare

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Steaua
    Are unul dintre cele mai bune loturi din liga de baschet. Daca il au si pe Zekovic, pot fi letali pt orice echipa. De urmarit aceasta echipa.

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!