Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua primește vizita celor de la BC CSU Sibiu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
07.01.2018

Unul dintre derby-urile etapei a XIII-a se joacă în sala “Mihai Viteazu”

Gazdele vin după o victorie categorică în meciul contra CS Dinamo, scor 119-66. CSM Steaua a început meciul cu un run de 7-0, însă dinamoviștii au revenit în joc și au reușit să preia conducerea în minutul 5, printr-o liberă marcată de Giani Zaharie. A doua jumătate a primului sfert a fost dominată de alb-roșii, care au reușit să ducă diferența la 7 puncte. Steliștii însă nu s-au lăsat mai prejos, iar în ultimul atac al sfertului, Zekovic reușește să-și readucă echipa în avantaj printr-un coș de 3 puncte. Acesta a fost momentul în care CS Dinamo a cedat, iar meciul a aparținut în totalitate militarilor, care și-au permis să ruleze toți jucătorii. Finalul meciului a fost dominat de juniori. Dragoș Diculescu a reușit 11 puncte, Victor Petrache 5 și Georges Darwiche 3. Principalul marcator al roș-albaștrilor a fost Dragan Zekovic, care și-a adăugat în cont 20 de puncte. Deși privind cele două loturi, nu se mai poate numi un adevărat derby, CSM Steaua și-a asigurat o victorie de moral în fața rivalilor de-o viață.

De partea cealaltă, BC CSU Sibiu vine după o victorie importantă pe teren propriu cuCSM CSU Oradea, scor 83-76. Dacă în primul sfert reușiseră să conducă cu 17-0, sibienii s-au văzut egalați în ultimul act al meciului, scor 64-64. Dragoste și Laser au punctat apoi pentru CSU Sibiu, echipa lui Dan Fleșeriu reușind să se distanțeze din nou pe tabelă. Cu o nouă reușită a lui Pratt, Sibiul stabilea o nouă diferență de 10 puncte, 76-66. Gazdele au reușit să țină de avantaj în ultimele minute de joc. Cu scorul de 83-76, Sibiul obține al doilea succes în fața celor de la CSM CSU Oradea în acest sezon competițional. Principalul marcator pentru gazde a fost Monyea Pratt, cu 22 de puncte la care a mai adăugat 7 recuperări și 5 pase decisive.

CSM Steaua și BC CSU Sibiu s-au întâlnit până acum de douăzeci și una de ori, iar bucureștenii conduc cu 13-8.

Partida din etapa a 13-a are loc mâine de la ora 20:00, în sala “Mihai Viteazu” din București și va fi transmisă în direct pe DigiSport 4.

Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș, Dragoș Barbu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Tiberiu Rist.

*Foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!