Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua primește vizita lui BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
20.10.2017

steaua bc mures

CSM Steaua Eximbank București va primi sâmbătă vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș, în etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ambele echipe vin cu un palmares de 1-1 în actuala stagiune, dar cu un moral diferit. Dacă CSM Steaua Eximbank a pierdut clar duelul cu CSU Sibiu, scor 88-74, mureșenii au reușit prima victorie din actuala stagiune, pe teren propriu, în fața celor de la SCM U Craiova, scor 78-75.

Dragan Zekovic este cel mai bun marcator al Stelei, cu 14,5 puncte și 4,5 recuperări pe întâlnire, în timp ce Luka Lapornik a strâns până acum 13 puncte pe meci. De partea cealaltă, Deven Mitchell are un start de sezon excelent, cu 22,5 puncte și 6 recuperări pe meci, Jonathan Person a adunat 14 puncte și 7 recuperări pe întâlnire iar Milvoje Mijloc a strâns 9 puncte și 9,5 recuperări pe meci.

Cele două echipe au o lungă istorie a disputelor jucate una contra celeilalte. Astfel, în 29 de partide în care s-au întâlnit, Steaua a câștigat de 15 ori iar BC Mureș 14 meciuri. Cu toate acestea, atât în sezonul 2014/2015 cât și în stagiunea 2015/2016, BC Mureș a eliminate Steaua în playoff, în ciuda faptului că roș-albaștrii aveau avantajul terenului propriu.

Cu toate acestea, de la ultimul duel de playoff din sezonul 2015/2016, încheiat cu victoria lui BC Mureș după prelungiri, scor 75-72, singurii supraviețuitori de pe foaia de joc sunt juniorii Stelei, Bogdan Popa si Victor Petrache. În acel sezon pentru BC Mureș jucau nume precum Alhaji Mohammed, Ozzy Barro, Goran Gajovic sau Goran Martinic, iar pentru Steaua pe teren erau Titus Nicoară, Porter Troupe, Bill Amis sau Marko Marinovic. La acel meci actualul component al Stelei, Iuri Fraseniuc, juca pentru BC Mureș, iar în victoria care a dus Mureșul în finală în dauna Stelei a jucat 28:34 minute și a contribuit cu 8 puncte și 7 recuperări.

Duelul dintre CSM Steaua Eximbank București și BC Mureș se joacă sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 20:00, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din Capitală. Partida va fi transmisă de Digi Sport 3.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!