Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua reușește o calificare dramatică pe terenul lui U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
30.05.2018

CSM Steaua Eximbank București a reușit calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut cu 76-72 de U-BT Cluj Napoca în meciul 5 al semifinalei.

U-BT Cluj a început în formula Watson, Rasic, Kuti, Torok, Sakic, în timp ce CSM Steaua a preferat în primul 5 pe Darwiche, Runkauskas, Flowers, Zekovic și Falker.

Giordan Watson a deschis scorul cu o aruncare de 3 puncte, în uralele a peste 5.000 de clujeni care cântau imnul lui U. Runkauskas a răspuns cu un stop șut, dar Sakic a făcut imediat 5-2. Falker și Flowers i-au dus însă pe steliști în avantaj. Torok a ratat după o pasă a lui Rasic, iar Zekovic a dus scorul la 11-7. Sakic a reușit un coș de 3 puncte cu care a apropiat gazdele la un singur punct, 10-11. Marius Runkauskas a dus scorul la 16-10. Barro a readus U-BT la 2 puncte, scor 18-16, dar finalul sfertului a aparținut tot Stelei, cu un co de 3 puncte al lui Flowers și încă un dunk al lui Baciu. Scorul după primul sfert arăta 23-16 pentru oaspeți.

U-BT a deschis sfertul 2 cu o apărare zonă 1-3-1 și cu o reușită de 3 puncte al lui Kromah. Răspunsul a venit tot de la Runkauskas și cu un put back al lui Falker, care i-a trimis din nou în om la om pe clujeni. Barro a răspuns astfel cu două coșuri, cu care a redus diferența la 5 punce, scor 28-23. Lapornik și Falker au dus însă Steaua la 10 puncte, scor 33-23. Sakic și Kromah au redus însă diferența la 4 puncte, scor 34-30, iar apoi Aleksandar Rasic a înscris de la 3 puncte pentru 36-35, după o recuperare ofensivă a lui Kromah. Scorul final al primei reprize a fost însă 38-35 pentru oaspeți, după liberele înscrise de Taylor.


U-BT Cluj a început mai bine sfertul 3 și a trecut în față după liberele lui Barro și Watson. Falker și Runkauskas au readus însă Steaua în avantaj, după and one-ul lituanianului. Sakic și Drungilas i-au readus pe clujeni în avantaj, dar Taylor a răspuns cu un coș de 3 puncte (46-44 pentru Steaua). Sakic a dus însă U-BT în avantaj, iar Kuti a făcut 50-46. Tot Kuti a reușit un coș de 3 care a ridicat sala în aer, dar Marius Runkauskas a apropiat Steaua la 4 puncte, scor 55-51. Pe ultimul atac al sfertului a avut loc o fază controversată, în care Nandor Kuti a ajuns primul la minge, dar arbitrii au decis că românul l-ar fi împins pe Flowers. Astfel, tânărul român a acumulat 5 greșeli personale și a fost eliminat. Americanul Stelei a înscris cele trei libere, iar U-BT Cluj intră înaintea ultimelor 10 minute cu numai un punct avans, scor 55-54.

Jonte Flowers a deschis sfertul 4 cu un coș de 3 puncte cu care a readus Steaua în față, scor 57-55. Watson a egalat cu un lay up extrem de acrobatic. După mai multe atacuri ratate de ambele părți, Marius Runkauskas a reușit două coșuri de 3 puncte excepționale, grație cărora a dus Steaua la 63-58. După ce Bobo Baciu a ieșit pe 5 faulturi, după o nouă decizie controversată a arbitrilor, Miha Lapornik a reușit un coș de 3 puncte fabulos și a adus U-BT la două puncte (63-61). Același Lapornik a egalat la 66, după un floater al lui Falker. Fraseniuc a reușit însă un coș de 3 puncte din zero grade pentru Steaua. Miha Lapornik și Barro a adus U-BT în avantaj, Taylor a marcat două llibere, dar același Lapornik a înscris pe lângă Taylor după un capac a lui Barro (72-71 pentru U). Runkauskas a egalat la 72, dar a ratat a doua liberă. Lapornik a recuperat și după ce Steaua a așezat, tot lituanianul a înscris un coș de 3 puncte care i-a adus pe roș-albaștrii la 75-72 cu 19 secunde rămase. Miha Lapornik a ratat însă oportunitatea să egaleze, iar Jonte Flowers a ajuns la linia de libere, unde a marcat una din două și a stabilit scorul final la 76-72.

Astfel, CSM Steaua se califică în finală după 3-2 în seria cu U-BT Cluj, unde va întâlni CSM CSU Oradea, echipă care a trecut de CSU Sibiu, cu 3-1.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    O parere
    Ar trebui să nu se mai permită comentariile la articole adminul paginii ar face bine să înceteze să permită oricărui asa zis fan sa si spuna "parerea" până nu ajunge acest site un fel de cancan!!!

    cu 5 ani în urmă (30.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!