Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua, victorie clară cu Phoenix Galați

Eduard Popa

Eduard Popa
10.11.2017

csm steaua phoenix galati

CSM Steaua Eximbank București a reușit să câștige duelul de debut al etapei a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 92-66, împotriva celor de la Phoenix Galați.

CSM Steaua a început în formula Darwiche, Taylor, Marinov, Zekovic, Boone. De partea cealaltă, Florin Nini a avut în cinciul de start pe Rundles, Măciucă, Miller, Gugino, Pavlovic.

Partida a  fost dominată de la un cap la altul de steliști. Echilibrul s-a rupt după trei minute, la scorul de 8-6. Atunci roș-albaștrii au reușit un run de 12-2, iar la capătul primului sfert tabela de scor avea să indice 31-15. Dominarea Stelei a continuat și în al doilea sfert, iar astfel la pauză conduceau cu 50-24. Gălățenii au deschis al treilea sfert cu un run de 11-2, iar după coșul lui Rundles, diferența se redusese la 17 pct. Cu toate acestea, steliștii au replicat prin 7 puncte consecutive iar după 30 de minute păstrau un avantaj respectabil, scor 67-49. În sfertul patru Steaua a continut să macine echipa moldoveană și a reușit să câștige în cele din urmă la 26 de puncte, scor 92-66.

Steaua a reușit nu mai puțin de 58 de puncte din căciulă și au adunat un procentaj de 70% la aruncări de două puncte (29/41). De partea cealaltă Phoenix a suferit o înfrângere usturătore, în ciuda celor 17 recuperări ofensive reușite.

Dragan Zekovic a strâns 19 pct pt steliști, Jason Boone a înscris 12 pct iar Georges Darwiche și Luka Lapornik au înscris câte 11 pct. De partea cealaltă Tony Gugino a adunat 15 pct, Cameron Rundles 13 și Sead Hadzifejzovic 10.

După această partidă atât Steaua, cât și Phoenix Galați, ajung la un palmares de 4 victorii și 2 înfrângeri.

Pentru cele două echipe urmează o pauză de aproximativ trei săptămâni, datorată de meciurile echipei naționale în preliminariile pentru Campionatul Mondial, pentru ca apoi, în etapa a șaptea, Phoenix Galați să primească pe teren propriu vizita Sibiului iar Steaua să se deplaseze la BC Timișoara.

*foto: Marius Vasilescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!