Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș va merge pe scheletul lui BC Mureș, echipă aflată în insolvență

Eduard Popa

Eduard Popa
31.07.2018

csm targu mures baschet

Barnabas Szaszgaspar și George Trif revin la conducerea baschetului din Târgu Mureș. Cei doi antrenori ai formației BC Mureș, care a intrat în insolvență în sezonul precedent, se află la cârma nou înființatului club CSM Târgu Mureș.

Potrivit site-ului local szekelyhon.ro, George Trif va fi de această dată antrenor principal, în timp ce Barnabas Szaszgaspar va ocupa funcția de director tehnic. Cei doi au antrenat BC Mureș în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2018. De asemenea, Szaszgaspar deține și funcția de vicepreședinte al clubului.

Printre jucătorii ofertați de noul club se numără și cinci jucători locali, care au făcut parte din echipa de sezonul trecut. Este vorba de Szabolcs Santa, Alin Borșa, Norbert Steff, David Engi și Kilyen Ors.

De asemenea, potrivit sursei citate, Goran Martinic ar fi jucătorul străin pe care CSM Tîrgu Mureș dorește să mizeze în noua stagiune. Muntenegreanul a jucat o finală LNBM alături de BC Mureș, fiind unul dintre jucătorii de bază ai echipei între 2015 și 2017. El a jucat apoi pentru SCM U Craiova, iar ultimul său angajament a fost la Debrecen, în primul eșalon maghiar. Potrivit sursei citate, târgmureșenii i-ar propune lui Martinic un contract pe trei ani.

De asemenea, Szaszgaspar a anunțat că ar dori să îi readucă pe suedezii Jonathan Person și Dino Pita dar și pe Ernests Kalve. Cu toate acestea, noul director tehnic al echipei ardelene a susținut că sunt șanse mari să aibă numai 2 sau 3 strâini la startul sezonului 2018/2019.

De asemenea, sunt șanse mari ca CSM Târgu Mureș să fie repartizată în grupa valorică C, iar ca obiectiv imediat imediat, „Barni” a vorbit despre promovarea în grupa valorică B.

Reunirea lotului va avea loc la 1 august, cu jucătorii localnici. Străinii și ceilalți baschetbaliști români ar urma să ajungă la echipă pe parcursul lunii. CSM Târgu Mureș a anunțat și că este posibilă reluarea turneului amical Cupa Mureș.

Reamintim faptul că BC Mureș a avut datorii de aproape 1 milion de euro. O parte dintre aceste datorii sunt chiar către jucătorii pe care i-am precizat anterior. Mai mult, Goran Martinic ar avea de primit de la clubul intrat în insolvență 160.000 de lei! Toate detaliile cu privire la datoriile clubului BC Mureș pot fi citite aici.

*foto: Gergely Boda

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!