Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte pune capăt seriei de victorii a arădencelor

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
03.02.2014

79-74
21-20; 19-19; 22-18; 17-17 
13 - 3 Statistica 15 - 1

Dâmboviţencele şi-au luat revanşa pentru înfrângerea din tur, şi-au consolidat poziţia a treia în clasament şi în acelaşi timp au dat o mână de ajutor studentelor de la Alba Iulia, ardelencele având şansa să treacă pe primul loc dacă înving duminica viitoare la Arad la mai mult de 3 puncte.

Proaspăt revenită la echipa din Târgovişte, Chrissy Givens îşi găseşte locul în prima garnitură folosită de antrenorul Dan Fleșeriu. Deşi primul coş al partidei este reuşit de Monika Brosovszky, gazdele sunt cele care preiau iniţiativa încă din debutul partidei. Jenna Smith înscrie 5 puncte consecutive iar apoi Porsche Poole şi Chrissy Givens desprind CSM-ul la 6 puncte (13-7). Campioanele în exerciţiu au o tresărire de orgoliu şi egalează la 13 după eforturile Laurei Broomfield şi ale Donicai Cosby. Porchia Green creşte avansul echipei sale la 4 puncte (19-15) dar pe final de sfert Jence Rhoads reduce la minim diferenţa: 21-20 pentru Târgovişte.

Secvenţa a doua se dispută sub semnul echilibrului cu amfitrioanele conducând mai mereu pe tabelă în timp ce arădencele se mulţumesc să egaleze periodic. Cu jumătate de minut rămas până la pauză mare oaspetele preiau conducerea după un coş cu fault reuşit de Destiny Williams. Ancuţa Stoenescu răspunde printr-un coş de 3 puncte şi după prima jumătate tabela indică 40-39 în favoarea CSM-ului.

Jocul se decide în actul al treilea pe care dâmboviţencele îl încep mai bine pentru ca mai apoi oaspetele să revină în avantaj. De la scorul de 49-50 însă, gazdele reuşesc o serie de 7 puncte consecutive, tehnicianul arădean solicită timp de odihnă dar elevele sale tot nu reuşesc să se apropie la mai puţin de 4 puncte. Ba mai mult ecartul creşte la 8 puncte după aruncarea reuşită de Jenna Smith. Finalul de sfert e al Aradului iar galben-albastrele reduc la 5 diferenţa pe tabelă înaintea ultimului sfert.

Ultimul act este o copie fidelă a celui secund, cu arădencele alergând după egalare pe care o şi reuşesc în câteva rânduri, ultima dată la 72, când mai erau de jucat 4 minute din partidă. De aici însă Lenita Sanford şi Porsche Poole pecetluiesc soarta partidei cele două zădărnicind efortul depus de Destiny Williams pentru a menţine imaculata cifra înfrângerilor arădene şi meciul se încheie cu victoria gazdelor: 79-74.

Remarcatele întâlnirii au fost: Jenna Smith (19 puncte, 9 recuperări), Lenita Sanford (18 puncte, 10 recuperări) şi Porche Poole (16 puncte) de la învingătoare, respectiv Destiny Williams (27 puncte, 14 recuperări), Jence Rhoads (16 puncte) şi Monika Brosovszky (10 puncte) de la vizitatoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!