Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgovişte vs. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, capul de afiş al primei faze din Cupa României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.09.2014

Cupa României

Optimi de finală - Manşa tur

Sâmbătă, 20 septembrie - Ora 18:30

Sala Sporturtilor Târgovişte

  Fişa meciului  

Cel mai interesant duel al optimilor de finală din Cupa României la baschet feminin se va da între CSM Târgovişte, campioana naţională şi medaliată cu bronz la ediţia precedentă a cupei, respectiv Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, medaliată cu argint în Cupa României şi locul 4 în LNBF. 

Mai mult de atât, gruparea din Târgovişte este proaspăt câştigătoare a Supercupei României. Aşadar, târgoviştencele au deja un meci oficial jucat în acest nou sezon competiţional. Trupa lui Dan Fleşeriu a trecut marţi de marea rivală ICIM Arad cu 97-67. De cealaltă parte, cu un lot aproape nou, covăsnecele au jucat până în prezent mai multe partide de verificare. 

Duelul de sâmbătă dintre CSM şi Sepsi va fi cea de-a 5 întâlnire directă din ultimii ani dintre cele două grupări. Până în prezent, echipa de lângă Turnul Chindiei s-a impus de 3 ori, în timp ce formaţia alb-verde a câştigat o dată. În ediţia precedentă din Liga Naţională, ambele meciuri au fost adjudecate de echipa care avea să câştige titlul: 81-42 la Sfântu Gheorghe, respectiv 83-63 la Târgovişte. 

După cum spuneam la început, gazdele de mâine au obţinut medalia de bronz în ediţia 2013-2014 a Cupei României, după ce în semifinale au fost învinse de Arad, iar în finala mică au trecut de Alexandria. De cealaltă parte, echipa pregătită de Zoran Mikes a învins în semifinale Alexandria, iar în ultimul act a cedat în faţa ICIM-ului. 

Cu o victorie clară în Supercupă în faţa marii rivale, respectiv cu un succes şi un eşec într-o dublă amicală în faţa unei alte forţe din campionat, CSU Alba Iulia, târgoviştencele par a fi pe val şi pornesc din postura de favorite în acest duel. Cu foarte multe nume noi în echipă, Sepsi SIC şi-a adjudecat un turneu internaţional de pregătire găzduit chiar la Sfântu Gheorghe, acolo unde au trecut pe rând de Olimpia Braşov cu 88-65, de Dunav Rusze cu 72-56, respectiv de Atomeromu Szekszard cu 79-56. 

Manşa retur dintre cele două combatante se va juca în data de 24 septembrie în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe. 

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!