Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște întâlnește o debutantă în primul tur al cupei, CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.09.2018

CSM Târgoviște găzduiește miercuri, de la ora 18, prima manșă a dublei din primul tur al Cupei României, în compania celor de la CSM Târgu Mureș. Dâmbovițencele revin în competiția knock-out după un an de pauză, în timp ce noua formație mureșeană va debuta în cupă.

CSM Târgoviște are în palmares mai multe Cupe ale României. Dâmbovițencele și-au adjudecat trofeul la ultima participare, în 2017. A fost acea finală pe muchie de cuțit cu Olimpia CSU Brașov, când coșul marcat de Higgins în final a fost anulat de arbitri după ce au vizionat filmările. Pe banca echipei dâmbovițene era Cătălin Tănase, care conduce și acum fosta campioană. Jumătate din fetele care au jucat în acea finală pentru CSM Târgoviște se află și acum în lot, inclusiv MVP-ul Poole.

Târgoviștencele nu și-au putut apăra trofeul în ediția următoare, pentru că au jucat în Liga 1, iar în competiția knock-out evoluau doar echipele din Liga Națională. CSM Târgu Mureș va fi la debutul în Cupa României, fiind o formație nou-înființată.

Ambele echipe au jucat două meciuri de pregătire în presezon. CSM Târgoviște a disputat ambele partide în deplasare, pe terenul campioanei Bulgariei, care s-a impus la 6 și la 16 puncte. În perioada de pregătire au absentat cele trei internaționale transferate în această vară, Stoenescu, Kilin și Irimia, care au fost la lotul de 3x3. Americancele Coker și Poole s-au alăturat echipei cu puțin timp înainte de primul meci din Bulgaria.

CSM Târgu Mureș se bazează pe o parte dintre jucătoarele care au evoluat în sezonul precedent pentru fosta prim-divizionară din oraș, Sirius, la fel și antrenorul Ionel Brustur. S-a întors la Târgu Mureș și Robinson, fiind coșghetera echipei în ambele amicale jucate la memorialul Takacs Karoly. Mureșencele au cedat cu 72-97 în fața Olimpiei CSU Brașov și 62-63 cu Universitatea Cluj.

Prima manșă a duelului dintre CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș se dispută miercuri, de la ora 18, la sala Sporturilor Târgoviște. Returul este programat în 29 septembrie. Cele șase câștigătoare din primul tur se califică în faza a doua, dar și un lucky loser. Campioana ACS Sepsi SIC este deja calificată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii