Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște și CSM Satu Mare deschid sferturile din Cupa României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2019

CSM Târgoviște și CSM Satu Mare se întâlnesc miercuri, 27 februarie, de la ora 16:30, în primul meci din al doilea tur al Cupei României la Baschet Feminin. Va fi a 5-a confruntare directă din acest sezon, după cele patru din campionat. Sătmărencele au câștigat trei dintre dueluri, în timp ce dâmbovițencele s-au impus o dată, după prelungiri. În cupă istoria este de partea formației târgoviștene, care a câștigat trofeul în mai multe rânduri, iar sătmărencele au două finale pierdute.

În această ediție de campionat au fost trei confruntări destul de echilibrate între cele două echipe, singurul meci dezechilibrat fiind ultimul, returul din faza a doua a sezonului regulat. Primul duel a fost cel din 27 octombrie și sărmărencele s-au impus la Târgoviște cu 60-57 după un meci în care cele două echipe și-au împărțit perioadele mai bune. Returul din prima fază a avut loc în 8 decembrie și le-a revenit alb-roșiilor cu 76-62, după ce s-au distanțat în sfertul trei.

CSM Târgoviște câștiga acasă prima confruntare cu sătmărencele din faza a doua a sezonului regulat. 78-74 a fost scorul în 29 decembrie, după două reprize de prelungiri. A fost ultimul eșec al sătmărencelor în campionat, acestea câștigând returul din 17 februarie cu 82-41.

În ceea ce privește confruntările anterioare, conform statisticilor de pe site-ul nostru, dâmbovițencele (ca Municipal MCM sau CSM) au câștigat de 35 de ori, iar sătmărencel de 4, începând din 2008. CSM Târgoviște a dominat clar lupta cu sătmărencele în Cupa României.

Prima confruntare a fost în 2008, la Sibiu. Municipal MCM se impunea atunci în fața formației aflate la primul sezon în elită cu 70-54. Cele două echipe s-au întâlnit și în finala din 2010 și dâmbovițencele au câștigat categoric, cu 103-56 la Arena de Baschet. După un sezon în care orașul Târgoviște nu a avut echipă, CSM Târgoviște a jucat în competiția eliminatorie în ediția 2011-2012.

În sferturile acelei ediții CSM Târgoviște trecea de CSM Satu Mare cu o dublă victorie. A fost 61-60 pentru dâmbovițence în deplasare și 60-47 acasă. Următoarea dublă confrunare între cele două echipe în cupă a fost în sezonul 2015-2016, când s-au întâlnit în primul tur. Atunci a fost o misiune ușoară pentru formația din Târgoviște, care a avut în față o echipă foarte tânără, fără pretenții. Dâmbovițencele câștigau atunci cu o diferență de 149 de puncte dubla și mergeau mai departe. Ultimul duel direct din cupă a fost cel din sfertul de finală din februarie 2017. Atunci turneul final se disputa cu 8 echipe iar scorul a fost 72-60 pentru CSM Târgoviște care avea să câștige cupa din acel an, ultimul trofeu de până acum. Sătmărencele aveau să ajungă din nou în finala cupei în 2018, când pierdeau cu gazda ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu 48-62.

În această ediție a competiției eliminatorii, ambele echipe au avut adversari din a doua grupă valorică din campionat în primul tur. CSM Satu Mare a disputat acasă amândouă meciurile cu Rapid București. A fost 98-75 în prima manșă și 108-42 în a doua. CSM Târgoviște trecea de CSM Târgu Mureș, formație nou-înființată, în primul tur. 94-47 a fost scorul în tur, la sala Sporturilor Târgoviște, iar în retur dâmbovițencele s-au impus cu 85-60. De menționat că în acest sezon sunt aceleași reguli în cupă ca și în campionat în ceea ce privește jucătoarele autohtone, după ce în stagiunea precedentă erau diferite.

Liderele celor două echipe în statisticile individuale din cupă sunt diferite față de cele din campionat. La CSM Târgoviște Alina Chivu are 17,5 puncte pe meci, Alexandra Ghiță 11,5 recuperări și Tunde Kilin 5,5 pase decisive. Pentru CSM Satu Mare Andrea Olah (Orosz) are 19,5 puncte pe meci, Kristina Baltic 10 recuperări și Matea Tavic 5,5 assist-uri.

Meciul care deschide dubla dintre CSM Târgoviște și CSM Satu Mare se joacă mâine, de la ora 16:30, la Sala Sporturilor Târgoviște. Vor arbitra: Dragoș Nicolae, Alexandra Stan și Marius Epure. Comisar va fi Marian Oprea.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!