Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și Universitatea Cluj dispută marți restanța din etapa a 2-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.11.2018

CSM Târgoviște primește marți, de la ora 18, vizita Universității Cluj. Cele două echipe dispută restanța din etapa a 2-a a grupei A din Liga Națională de Baschet Feminin. Ultima confruntare directă a avut loc în semifinalele campionatului, în urmă cu două sezoane, când s-au impus clujencele. CSM Târgoviște vine după victoria de la Brașov, în timp ce alb-negrele nu au cunoscut gustul victoriei în acest sezon.

Universitatea Cluj este singura formație fără succes în acest sezon, după ce a înregistrat două eșecuri în cupă cu un adversar din grupa valorică B și patru în campionat, în grupa valorică A. În ultima etapă alb-negrele au fost învinse la Arad cu 49-66. A fost un joc controlat în totalitate de gazde, iar oaspetele au jucat fără coșghetera Arlesia Morse din minutul 7, după o ciocnire cu o adversară. Morse a fost dusă la spital pentru investigații. Americanca este principala marcatoare a clujencelor, cu 17 puncte/meci.

CSM Târgoviște a revenit în acest sezon în Liga Națională după ce anul trecut a evoluat în eșalonul secund, din cauza problemelor din trecut. Dâmbovițencele au câștigat fără probleme dubla din cupă cu CSM Târgu Mureș, echipă din grupa valorică B. În startul campionatului au fost două înfrângeri în deplasare, iar elevele lui Cătălin Tănase au dat semne de creștere a formei la meciul pierdut la trei puncte cu CSM Satu Mare. A urmat prima victorie stagională, la Brașov, 91-72, pe terenul unei echipe care câștigase tot acasă. Ancuța Stoenescu este cea mai bună marcatoare a CSM-ului, cu 20,8 puncte/meci.

Cei doi antrenori, Carmin Popa și Cătălin Tănase, s-au luptat pentru primul loc la U18 în luna mai a acestui an. Atunci CSS CSM Târgoviște s-a impus cu 57-50 în duelul decisiv cu Napoca Baschet School și a câștigat titlul. În lotul clujean se regăsesc din acea echipă: Orban, Părău, Topan, care au și jucat în meciul decisiv, Anca și Ana, care au fost pe foaie. Dintre acestea doar Orban și Părău au evoluat și în LNBF din acest an. Din formația cu care câștiga campionatul la U18, antrenorul de la CSM Târgoviște le are în lot pe Vați, Cătinean, Ghiță, Popescu și Vaida, toate cu minute în primul eșalon.

Formația dâmbovițeană are și jucătoare experimentate pe lângă tinerele de perspectivă, cum sunt Toma, Stoenescu, Coker, Poole, Chivu, Irimia și Kilin. De cealaltă parte, la „U” au peste 23 de ani doar cele trei straniere: Begenisic, Napier și Morse.

CSM Târgoviște are medii de 70,5 puncte înscrise/meci și 77,8 puncte încasate în cele 4 partide jucate până acum în grupa A. Universitatea Cluj are cel mai slab atac din prima grupă valorică, cu 62,5 puncte înscrise/partidă și cea mai mare medie de puncte primite din ambele grupe: 82 de puncte încasate. Cele două combatante de marți au câte 36 de recuperări/meci și sunt apropiate și la media paselor decisive, 13,8 și 12,8. La intercepții se consemnează 7,5 și 8,5, iar la capace mediile sunt de 1,5 și 1. Clujencele stau mai prost la mingi pierdute, 21,3 față de 16,3. Procentajele sunt apropiate la aruncările de două puncte (46,4% și 46,2%) și libere (64,6% și 65,3%), însă este o diferență importantă la șuturile de afară (33,3% la dâmbovițence și 24,4% la ardelence).

Echipele din cele două orașe s-au luptat ultima dată cu titlul pe masă în sezonul 2002-2003, când s-au impus fetele din Târgoviște în decisiv. Ultimele confruntări directe între CSM Târgoviște și Universitatea Cluj-Napoca s-au consemnat în sezonul 2016-2017, când pe banca „studentelor” era Dragan Petricevic. Atunci cele două formații s-au întâlnit în semifinale și clujencele s-au impus cu 2-0, cu 69-65 acasă și 90-62 în deplasare.

La „U” se regăsește și acum în lot o singură jucătoare, Sfîrlea. La dâmbovițence sunt și azi în lot Popescu, Chivu, Toma, Ghiță, Coker, Poole și Tănase. De atunci s-a schimbat și regulamentul, iar portocaliul nu mai este considerat culoare deschisă pentru gazde, astfel că formația din Târgoviște evoluează acasă în alb. Din 2005, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, până acum au fost 24 de dueluri directe. CSM conduce cu 17-7, având ultima victorie acasă, în februarie 2017.

Restanța dintre CSM Târgoviște și Universitatea Cluj se joacă marți, de la ora 18:00, la sala Sporturilor Târgoviște. Vor arbitra Lavinia Gheorghe, Andrei Răileanu și Alexandru Nicolae, supervizați de Eugen Poenaru.

*foto: stiridb.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!