Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște, blocată din nou la transferuri

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.01.2017

Multipla campioană a României, formația CSM Târgoviște, se confruntă din nou cu probleme legate de transferul jucătoarelor, după ce în ultima ședință a Biroului Federal, FRB a decis decis blocarea tuturor transferurilor, atât interne, cât și internaționale.

În comunicatul de presă emis de Federația Română de Baschet se precizează următoarele aspecte: 

„După prezentarea Raportului Comisiei FRB, care a participat la discuțiile cu reprezentanții Primăriei Târgoviște și CSM Târgoviște, BF a ascultat și prezentarea reprezentanților CSM referitoare la acest caz. În urma discuțiilor, se aprobă cu unanimitate de voturi următoarea decizie în cazul CSM Târgoviște:

Începând cu 16.01.2017, în baza prevederilor punctului 4 din Decizia de BF din 30.01.2015, FRB va bloca transferurile interne și internaționale ale CSM Târgoviște. Prezenta sancțiune poate fi ridicată astfel:

• după achitarea amenzii de 10.000 franci elvețieni de la FIBA vor fi deblocate transferurile jucătoarelor românce din campionatele interne.

• după îndeplinirea cumulativă a următoarelor criterii: achitarea unui cuantum de 50% din sumele stabilite prin deciziile BAT din 2013 și prezentarea unui angajament de plată convenit cu reclamanții din cazurile 0383/2013 și 0468/2013, transferurile internaționale vor fi deblocate.

Cererile de transfer ale jucatoarelor românce, înregistrate la FRB până la data de 16.01.2017, vor fi operate după achitarea amenzii de 10.000 franci elvețieni de la FIBA.

În cazul în care până la data limită de înscriere în sezonul competițional 2017-2018, CSM Târgoviște nu va face dovada îndeplinirii cumulative a condițiilor impuse de către BF prin prezenta decizie, FRB nu va inscrie echipa în LNB”.

Conform site-ului online, jurnaldedambovita.ro, oficialii grupării din Târgoviște au ajuns zilele trecute la un acord cu două baschetbaliste, o româncă și o străină, însă acum cele două înțelegeri nu mai pot fi parafate din cauza deciziei luate de Biroul Federal. 

„Mă așteptam ca FRB să ne blocheze transferurile și avem două variante. Ne adresăm instanței și mergem mai departe sau desființăm echipa. Iar eu nici nu vreau să mă gândesc să rămânem fără baschet. Am solicitat să particip la ședința Biroului Federal, unde am explicat tuturor cum se prezintă situația la noi, însă anticipam ce răspuns vom primi. Este singurul instrument pe care federația îl are, pentru a ne obliga să plătim. Vom continua cu demnitate competiția și vom încerca să rezolvăm cazul în instanță. S-a judecat după niște contracte pe care noi nu le avem. Așteptăm copie după contractele de la BAT și încă o dovadă de la Dikeoulakos, după care vedem ce este de făcut. După ce vom avea contractele, ne vom adresa instanței, nu înainte de a ne consulta cu domnul primar Cristian Stan. Plătim pentru greșelile trecutului, iar situația este foarte complicată”, a declarat președintele CSM Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, citat de jurnaldedambovita.ro. 

În ultimii trei ani clubul de pe lângă Turnul Chindiei a atras tot mai multe datorii în urma colaborării cu antrenorul grec, George Diekoulakos, fiind interzisă de FIBA la transferuri și în primăvara lui 2014, atunci exista o datorie de peste 100.000 de euro către tehnicianul elen și agenții acestuia. Mai multe despre acest subiect se pot și citi în materialul realizat de TotalBaschet la vremea respectivă: CSM Târgovişte, interzisă de FIBA în a mai legitima jucătoare.

Astfel, ocupanta locului 3 în Liga Națională de Baschet Feminin este obligată să continue restul sezonului în formula actuală, fără a mai parafa alte contracte cu alte baschetbaliste, asta până la rezolvarea tuturor problemelor. Din sezonul regulat al LNBF au mai rămas de disputat 3 etape, CSM-ul fiind pe podium cu un bilanț de 11 victorii și 3 înfrângeri. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!