Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă la 18 puncte primul meci pentru locul 5 cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.05.2019

CSM Târgoviște câștigă la 18 puncte primul meci pentru locul 5 cu Universitatea Cluj

CSM Târgoviște a câștigat cu 68-50 primul meci pentru locul 5 cu Universitatea Cluj, pe sferturi: 22-12, 14-16, 18-12, 14-10. Dâmbovițencele au condus încă de la început, iar oaspetele s-au apropiat în sferturile doi și trei. Gazdele s-au dus la avansul maxim de 19 puncte în ultima perioadă de joc. Diferența s-a făcut la reușitele de după semicerc, 13 față de 4. Stoenescu și Henderson au trecut de 20 de puncte, iar Irimia a bifat un double-double.

CSM Târgoviște le-a avut în primul 5 pe Alina Chivu, Gabriela Irimia, Carla Popescu, Ancuța Stoenescu și Larisa Toma. Universitatea Cluj a început partida cu Tierra Henderson, Mihaela Maxim, Ivana Vujovic, Aleksandra Begenisic și Irina Părău.

Toma și Maxim au pus primele două puncte ale echipelor pe tabelă, după care Stoenescu și Chivu (de două ori), au scuturat plasa de la distanță și au dus scorul la 11-2 în minutul 3. A urmat time-out-ul oaspetelor, iar Maxim, Henderson și Begenisic și-au apropiat echipa la trei lungimi. Stoenescu a reușit două triple la rând și Irimia a punctat pe contraatac pentru 19-8. Diferența a crescut până la 12 puncte, iar la prima pauză scorul era 22-12.

Stoenescu și-a trecut în cont o nouă triplă în debutul sfertului secund și Poole a dus ecartul la 15 puncte. Cenean și Maxim au marcat din afara semicercului și au micșorat din nou diferența la 10 puncte, astfel că era rândul gazdelor să ceară timp de odihnă. Kilin a scuturat plasa de la distanță, dar au urmat mai mult de patru minute fără punct pentru CSM, în care Vujovic și Henderson au strâns scorul la 32-28. În finalul sfertului au punctat doar dâmbovițencele și la jumătatea partidei scorul era 36-28.

Diferența s-a menținut între 8 și 10 puncte în prima parte a sfertului trei, clujencele s-au apropiat la 6 puncte, dar au avut mai mult de trei minute fără coș după time-out-ul gazdelor. Dâmbovițencele și-au revenit în atac și s-au dus la +15 după triplele lui Kilin și Stoenescu. Henderson și Părău și-au apropiat echipa la 11 puncte, dar Stoenescu a răspuns cu o nouă triplă în finalul perioadei de joc și la ultima pauză scorul era 54-40.

Vaida și Irimia (de la distanță) au mărit ecartul la 19 puncte, 59-40. Clujencele au avut nevoie de peste trei minute pentru primele puncte din sfertul patru, puse pe tabelă de Părău. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a marcat deloc, iar Henderson și Părău au dus scorul la 59-47. Gazdele au avut aproximativ cinci minute fără coș în acest sfert, întrerupte de Stoenescu. Boț a înscris de afară pentru „U” la intrarea în penultimul minut, dar alb-negrele nu au mai punctat până la final. Stoenescu și Irimia au mărit ecartul în ultimele minute și scorul final a fost 68-50.

Elevele lui Cătălin Tănase au făcut diferența cu cele 13 reușite de la distanță, față de 4. Clujencele au avut mai multe coșuri de două puncte (15 față de 13) și mai multe libere transformate (8 față de 3). Dâmbovițencele au dominat la recuperare, cu 51 de mingi prinse la panou față de 36.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte pentru învinse, plus 9 recuperări. De la Universitatea Cluj au mai înscris: Maxim 7 puncte, Părău 6 puncte (5 recuperări), Begenisic 4 puncte (10 recuperări), iar Vujovic, Boț și Cenean, câte 3 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 23 de puncte (6x3, plus 5 recuperări și 4 intercepții), iar Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 19 puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 10 puncte (6 assist-uri), Kilin 9 puncte (3x3), Toma 3 puncte (10 recuperări), Vaida 2 puncte (9 recuperări) și Poole 2 puncte.

CSM Târgoviște conduce cu 1-0 în lupta pentru locul 5, care se dispută în sistemul 2 din 3 partide. Meciul doi se joacă joi, 9 mai, de la ora 16:00, la Polivalenta din Cluj-Napoca. Un succes al oaspetelor încheie seria și campionatul pentru cele două echipe, în timp ce o victorie a gazdelor duce seria în joc decisiv, în 12 mai la Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!