Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă la Arad și revine pe locul 3

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.12.2018

CSM Târgoviște a câștigat pe terenul rivalei din Arad și a urcat din nou pe locul 3 în LNBF, pe care l-a pierdut la finalul primei faze a campionatului. Partida dintre FCC ICIM și formația dâmbovițeană s-a încheiat cu scorul de 61-64, pe sferturi: 16-19, 8-10, 18-14, 19-21. A fost un meci cu 12 schimbări de lider și 4 egalități, cu un ritm bun în multe momente, cu greșeli și proteste din partea ambelor tabere. Ecartul maxim a fost de 11 puncte pentru oaspete, în sfertul 4. Acestea au trebuit să joace fără cea mai bună marcatoare în ultimele 7 minute.

FCC ICIM Arad a început meciul cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Leeza Burdgess. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Ancuța Stoenescu, Alina Chivu, Porsche Poole, Alexandra Ghiță și Larisa Toma.

Burdgess a deschis scorul de la linia de fault, Stoenescu a egalat printr-un lay-up și Hadzovic reușea prima triplă a partidei. Au fost câteva ratări din poziții foarte bune în primele minute. Poole și-a apropiat echipa la un punct, iar Chivu semna prima reușită de la distanță a oaspetelor, prin care egala la 7. Dzombeta a răpuns cu o reușită de după semicerc și Neagu a pus pe tabelă cea mai mare diferență în favoarea gazdelor, la 12-5. Au urmat momente mai bune pentru oaspete, care au preluat conducerea după ce au primit un singur punct timp de patru minute și au marcat 9, iar scorul devenea 13-14. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere după reușitele de la distanță ale lui Deura și Stoenescu. Gazdele au comis patru turnovers pe final de sfert și oaspetele două, iar Vaida a înscris pe contraatac și a stabilit scorul primei pauze, 16-19. S-a jucat destul de cursiv în primele zece minute, cu doar patru faulturi în total, două de fiecare parte.

Chivu a dus ecartul la cinci puncte în favoarea oaspetelor, după ce a „furat” o minge la mijlocul terenului. Ambele echipe au avut pase greșite, Ciotir marca primul coș al gazdelor în sfertul secund și dâmbovițencele comiteau o abatere de 24 de secunde. Hadzovic a strâns ecartul la un punct după ce a ajuns rapid sub coșul advers. Au fost multe momente când s-a jucat cursiv, fără prea multe faze așezate după ratări. Chivu și Toma au dus din nou diferența la 5 lungimi. Dzombeta i-a „furat” o minge lui Poole la mijlocul terenului și americanca a fost sancționată cu antisportiv pentru faultul care a urmat. Faza s-a dovedit decisivă în ultimul sfert, când a contat pentru eliminarea lui Poole. Bosniaca și-a apropiat echipa la un punct, transformând ambele libere, dar Coker a punctat pe contraatac și Vați a dus scorul la 24-29 în penultimul minut al sfertului. În finalul acestuia nu s-a mai înscris, astfel că scorul la jumătatea partidei era 24-29.

Sfertul trei a început cu alte greșeli, iar Poole a dus scorul la 24-33 după ce a spart de două ori defensiva gazdelor. Americanca și-a depășit adversarele prin viteză în multe rânduri de-a lungul partidei. Fodor și-a menținut echipa aproape cu 5 puncte consecutive. Chivu transforma două libere, iar Hadzovic și Dzombeta au scuturat plasa de la distanță și și-au dus echipa la un punct în față. S-a mers cap la cap până la finalul perioadei de joc, cu cele două echipe trecând pe rând în față, cu câte un punct avans. La ultima pauză tabela arăta 42-43.

Fodor le-a dus ultima dată în avantaj pe gazde, care au avut și în acest meci destul de multe ratări după aruncări grăbite. Poole a fost de neoprit și a reușit 8 puncte la rând cu care a dus scorul la 44-51 în minutul 32, inclusiv un 3+1. Gazdele au avut momente când au încercat o formulă mică, fără pivot clasic, având-o în față pe experimentata Toma. În prima parte a sfertului oaspetele au părut mai decise în apărare. Burdgess a transformat o liberă din două și arădencele au ieșit la pressing avansat, dar dâmbovițencele au scăpat de capcane, au dus mingea sub coș și Vaida a făcut 45-53.

Cu 7 minute rămase din joc, Poole a fost eliminată după ce a fost sancționată cu tehnic pentru simulare în atac. În prima repriză au fost avertizate oaspetele că vor primi tehnic la următoarea simulare. Poole avea antisportivul din prima repriză, astfel că a fost descalificată în minutul 33. Oaspetele au protestat la această decizie, dar până la urmă au reușit să câștige și fără principala armă pe faza de atac. Deura a transformat libera de la tehnic, dar a urmat o pasă greșită la gazde și Coker a dus ecartul la 10 puncte cu un 3 points-play. Gazdele au încercat apărarea în zonă, Kilin a pus cea mai mare diferență pe tabelă la 48-59, cu o triplă, dar Fodor a răspuns cu o reușită de după semicerc. A fost un run de 10 puncte pentru gazde, care au reușit să se apere mult mai bine și s-au apropiat la un punct cu 39 de secunde rămase din joc, scor 58-59.

Kilin a dus ecartul la patru puncte, transformând trei libere din patru. Hadzovic a forțat faultul pe o aruncare din afara semicercului și a transformat toate cele trei libere. După time-out-ul oaspetelor, Kilin a fost faultată și a marcat ambele aruncări de un punct. Arădencele mai aveau câteva secunde pentru a încerca egalarea, dar arbitrii au dat aut la Hadzovic la mijlocul terenului și au urmat protestele gazdelor. Scorul final a fost 61-64 și CSM Târgoviște revine pe locul 3 în Grupa Roșie, cu 16 puncte. Arădencele sunt pe cinci, cu un punct mai puțin.

CSM Târgoviște a avut un procentaj de 40,4% la aruncările din acțiune (23 din 57), în timp ce FCC ICIM Arad a terminat partida cu 31,7% (20 din 63). Diferența s-a făcut cu reușitele din interiorul semicercului, 19 în dreptul oaspetelor (din 43, 44,2%) și 12 în dreptul gazdelor (din 44, 27,3%). Arădencele au stat mai bine la reușitele de afară, 8 (din 19, 42%) față de 4 (din 14, 28,6%). 13-14 a fost scorul la libere transformate. Gazdele au cerut faulturi în mai multe rânduri după pătrunderi sau la mijlocul terenului. Acestea au mai protestat când li s-a oprit o contră la mijloc pentru a modifica cronometrul, dar și pentru aut-ul dat la ultimul atac. Și oaspetele au avut nemulțumiri legate de unele decizii, de la faulturi neacordate, la tehnicul care a dus la eliminarea lui Poole sau la faptul că s-au dat trei libere pentru adversare în final. 15 puncte au marcat dâmbovițencele după contraatacuri, față de 7. Banca formației vizitatoare a contribuit cu 25 de puncte, față de 9.

Câte o jucătoare de la ambele echipe a avut 19 puncte. Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Brankica Hadzovic, cu 19 puncte, la care a adăugat 9 recuperări și 4 pase decisive, dar și 7 mingi pierdute. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Fodor 14 puncte, Dzombeta 10, Burdgess 7 puncte (10 recuperări), Deura 4 puncte, Ardelean 3, Neagu 2 și Ciotir 2 puncte.

Porsche Poole a fost coșghetera oaspetelor, cu 19 puncte, plus 4 pase decisive. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Kilin 10 puncte, Chivu 9 puncte, Vaida 8 puncte (9 recuperări), Stoenescu 7 puncte (7 recuperări), Coker 5 puncte (6 recuperări), Toma 4 puncte (9 recuperări) și Vați 2 puncte.

Următoarea etapă din prima grupă valorică este programată în 29 decembrie. CSM Târgoviște joacă acasă cu vicecampioana CSM Satu Mare, de la oara 18:00. Conform programului inițial, FCC ICIM Arad ar trebui să joace în deplasare la Brașov în acea etapă, dar este posibil ca meciul să se dispute la Arad, pentru că sala D.P. Colibași va fi ocupată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!