Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște câștigă la scor duelul cu CSM Târgu Mureș din cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

CSM Târgoviște a revenit în Cupa României cu o victorie categorică, 94-47 cu CSM Târgu Mureș, pe sferturi: 23-14, 25-18, 25-9 și 21-6. Gazdele au avut 60% la aruncările din acțiune, față de 32% cât au avut oaspetele. CSM Târgoviște a avut un procentaj foarte bun și la aruncările de afară, 58%, cu 10 din 17.

CSM Târgoviște a început partida cu Larisa Toma, Alina Chivu, Ancuța Stoenescu, Carla Popescu și Alexandra Ghiță. CSM Târgu Mureș le-a avut în 5-ul de start pe Cristina Badi, Mihaela Maxim, Kata Meszaros, Georgiana Plăvițu și Angel Robinson. Stoenescu, Toma și Ghiță au dus scorul la 6-0, Robinson a înscris primele puncte ale oaspetelor, iar dâmbovițencele s-au distanțat la 13-2. La prima pauză scorul era 23-14.

Mureșencele s-au apropiat la cinci puncte după un minut și jumătate din sfertul secund, 24-19. Au urmat patru minute cu un parțial de 14-2, iar gazdele s-au distanțat la 38-21. Coker a dus ecartul la 20 de puncte în minutul 19, 45-25. Poole și Nagy-Voica au marcat de după semicerc și au stabilit scorul la jumătatea partidei, 48-32.

Sferturile trei și patru au aparținut gazdelor, care au reușit să primească sub 10 puncte în fiecare dintre cele două perioade de joc. După parțiale de 25-9 și 21-6, CSM Târgoviște a obținut o victorie clară la final, 94-47. Dâmbovițencele sunt ca și calificate în faza următoare după această diferență.

Alina Chivu a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (4x3). Alte trei coechipiere au fost în double-digits: Stoenescu 16 puncte (5 pase decisive), Kilin 13 puncte (5 pase decisive) și Toma 11 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 9 puncte, Coker 6, Vaida 6 puncte (6 recuperări), Ghiță 4 puncte (10 recuperări) și Popescu 2 puncte.

Kata Meszaros a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 16 puncte. Pentru mureșence au mai înscris: Robinson 12 puncte (5 recuperări), Badi 7 puncte, Maxim 5, Feises 4 și Nagy Voica 3 puncte.

Returul este programat sâmbătă, de la ora 16:30, la Târgu Mureș.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!