Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște este ultima semifinalistă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.04.2017

CSM Târgoviște s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin, după ce a câștigat meciul decisiv de pe teren propriu cu CSM Satu Mare, scor final 57-43. Echipa din Târgoviște se va duela în semifinale cu Universitatea Cluj, avantajul terenului propriu fiind de partea ardelencelor. 

După ce au pierdut primul meci al seriei cu CSM Satu Mare, chiar în propriul fief, 51-64, CSM Târgoviște a reușit să întoarcă seria și în cele din urmă să-și asigure calificarea în penultimul act al campionatului. După eșecul din meciul inaugural, seria s-a mutat la Satu Mare, acolo unde gazdele mai aveau nevoie de o victorie pentru a realiza o mare surpriză, însă în urma unui meci de mare luptă, CSM Târgoviște a câștigat cu 57-53 și a trimis sfertul de finală în joc decisiv. 

În decisiv, elevele pregătite de Cătălin Tănase au început puțin timorate duelul cu CSM Satu Mare, formația oaspete profitând de acest aspect câștigând actul inaugural cu 12-8. Din acel moment însă a început forcing-ul multiplei campioane naționale și câștigătoarea Cupei României. Târgoviște și-a adjudecat sferturile 2 și 3 cu același scor, 18-6 ambele, intrând în ultimul sfert al jocului cu un avantaj liniștitor, 20 de puncte, 44-24. În ultimele 10 minute ale întâlnirii sătmărencele au încercat revenirea, însă nu cu foarte mari reușite pe tabelă. Jucătoarele lui Jose Araujo s-au impus în sfertul 4 cu 19-13, însă victoria finală și implicit califcarea le-a revenit gazdelor, după un 57-43 concret. 

Punctele victoriei târgoviștene în meciul 3 cu Satu Mare au fost marcate de Prorche Poole 14 (5 recuperări), Porchia Green 12 (5 recuperări), Monique Coker 10 (8 recuperări, 5 pase decisive), Larisa Toma 9 (12 recuperări), Donica Cosby 7 și Alina Chivu 5. De cealaltă parte, de la CSM Satu Mare au punctat Chastity Reed 8 (12 recuperări), Kristina Baltic 7 (13 recuperări), Renata Szmutku 6, Andreea Olah 5, Matea Tavic 5, Eniko Laza 3, Alina Crăciun 3, Briyona Canty 2 și Morgan Batey 2. 

CSM Târgoviște va juca astfel primul meci din semifinale pe terenul celor de la Universitatea Cluj, vineri, 7 aprilie, urmând ca apoi seria să se mute la Târgoviște. Dacă va fi necesar, jocul decisiv pentru califcarea în finală se va disputa în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!