Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște obține la Constanța al 3-lea succes la rând în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.01.2019

CSM Târgoviște are trei victorii din trei de la începutul fazei a doua a campionatului. Meciul dintre Phoenix Știința Constanța și formația dâmbovițeană s-a încheiat cu scorul de 43-58, pe sferturi: 6-17, 8-11, 21-15, 8-15. Elevele lui Cătălin Tănase au condus tot meciul și diferența maximă a fost de 18 puncte. Ambele echipe au avut momente când nu au găsit drumul spre coș, dar gazdele au avut mai multe astfel de minute legate. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte.

Phoenix Știința Constanța a început partida în formula Chelsea Douglas, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Cristiana Cutaș și Vladinka Erak. CSM Târgoviște le-a avut în primul 5 pe Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma. Constănțencele aveau două înfrângeri la rând cu finalistele de anul trecut după promovarea în prima grupă valorică. CSM Târgoviște a câștigat ambele partide din această fază a campionatului, cea de acum o săptămână după două reprize de prelungiri, acasă cu CSM Satu Mare.

 Vaida a deschis scorul, iar Stoenescu și Kilin l-au dus la 0-6. Gazdele au comis multe greșeli în debutul meciului și Erak a marcat primele lor puncte după mai mult de patru minute. Au urmat alte trei minute fără coș pentru formația de la malul mării, iar Stoenescu reușea primele două triple ale partidei, pentru 2-12. Jovanovic și Cutaș au micșorat diferența la șase lungimi, dar Stoenescu a răspuns cu o nouă triplă și Chivu stabilea scorul la prima pauză, 6-17.

Sfertul secund a început cu ratări ale ambelor echipe și nu s-a înscris aproape două minute și jumătate. Cutaș și Poole au marcat de la distanță pentru 9-20. Au fost din nou mai mult de patru minute fără coș pentru gazde, iar Poole și Popescu au mărit ecartul la 15 lungimi în minutul 16, când scorul era 9-24. A fost rândul oaspetelor să nu înscrie timp de trei minute. Beldian a scuturat plasa de la distanță și Erak a micșorat ecartul la 10 puncte, după o intercepție. Poole și Kilin au marcat de la linia de fault și la jumătatea partidei scorul era 14-28.

Toma a înscris prima după revenirea de la vestiare și Erak reușea primul coș al gazdelor, după două minute. Kilin a scuturat plasa de la distanță, iar Fota și Erak micșorau diferența la 13 lungimi. Poole și Stoenescu au mărit-o la 17, dar au fost mai mult de două minute în care dâmbovițencele nu au punctat. Jovanovic a marcat 5 puncte la rând și a dus scorul la 29-39, profitând de o intercepție. A fost rândul oaspetelor să aibă câteva greșeli la rând în această perioadă de joc. Ecartul s-a menținut la 10-12 puncte până în penultimul minut al sfertului. Douglas a înscris de la distanță și Erak transforma o liberă din două, prin care și-a apropiat echipa la 35-43 la ultima pauză.

Gazdele au început din nou perioada de joc cu două minute fără coș, iar Poole și Stoenescu au făcut 35-47. Beldian a scuturat plasa de la distanță pentru Phoenix Știința, care a avut nevoie de alte trei minute până la următoarele puncte. Vaida, Stoenescu și Poole le-au distanțat pe oaspete la 16 lungimi când mai erau patru minute. Ecartul a crescut la 18 puncte după reușite lui Toma, dar CSM Târgoviște nu a mai înscris în ultimele două minute. S-a ratat mult pe final, doar Erak punând trei puncte pe tabelă. S-a încheiat 43-58 și formația lui Cătălin Tănase reușește a 7-a victorie în această ediție de campionat. Phoenix Știința ajunge la trei înfrângeri la rând în prima grupă valorică.

Constănțencele au avut cu 20 de aruncări din acțiune în plus, dar doar un sfert și-au găsit ținta (18/72), în timp ce formația vizitatoare a marcat 20 de coșuri din 51 de încercări (39%). A fost egalitate la coșurile înscrise din interiorul semicercului, câte 14 pentru ambele echipe, oaspetele au avut mai puține astfel de șuturi, 32 față de 46. Dâmbovițencele au reușit două triple în plus, 6 față de 4 și au transformat 12 libere (din 18) față de 3 (din 5).

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (4x3). Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 12 puncte (5 recuperări), Kilin 7 puncte, Toma 4 puncte (12 recuperări), Vaida 4 puncte (9 recuperări), Chivu 4 puncte și Popescu 3 puncte.

Vladinka Erak a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 12 puncte (plus 5 recuperări). Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Jovanovic 11 puncte, Douglas 7, Beldian 6 (2x3), Cutaș 5 puncte (7 recuperări) și Fota 2 puncte.

Ambele formații vor juca în deplasare în runda următoare, din 12 ianuarie. Phoenix Știința Constanța va evolua la Brașov, iar CSM Târgoviște va juca pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!