Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște obține o victorie muncită la Cluj-Napoca, în restanța din etapa a 7-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.12.2018

CSM Târgoviște s-a impus la Cluj-Napoca  în restanța din etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, grupa valorică A. Partida găzduită de Universitatea s-a încheiat cu scorul de 67-73, pe sferturi: 20-13, 17-20, 15-22, 15-18. Alb-negrele au început cu un run de 7 puncte și ecartul maxim a fost de 10 lungimi. Oaspetele au trecut la conducere în sfertul trei, Napier le-a readus pe gazde în față, iar pe final dâmbovițencele au reușit să obțină a 4-a victorie în campionat.

Universitatea Cluj-Napoca a început partida cu Irina Părău, Nicolett Orban, Paula Cenean, Rishonda Napier și Aleksandra Begenisic. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Larisa Toma, Alina Chivu, Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu și Nicoleta Ghiță. Cenean a deschis scorul după aproape un minut și jumătate, cu o reușită de la distanță. Napier și Cenean au dus run-ul gazdelor la 7 puncte, iar Ghiță înscria primul coș al oaspetelor în minutul 4. Stoenescu a reușit un 3 points-play, iar Begenisic, Părău și Napier au dus scorul la 12-5 în minutul 7 și urma time-out-ul dâmbovițencelor. Diferența a crescut la 9 puncte pentru gazde, Toma și Chivu le-au mai apropiat pe vizitatoare și Napier înscria ultumul coș al sfertului. La prima pauză tabela arăta 20-13.

Ecartul a oscilat între 9 și 4 puncte în prima jumătate a sfertului secund. Sfîrlea a scuturat plasa de la distanță și a dus prima dată diferența la 10 puncte în favoarea gazdelor, 37-27. Acestea nu au mai înscris timp de aproape 4 minute, iar Coker și Toma le-au apropiat pe dâmbovițence până la pauza mare când scorul era 37-33.

Chivu și Părău au transformat câte o liberă după revenirea de la vestiare și Begenisic ducea diferența la 6 lungimi. Toma și Popescu au strâns ecartul la un punct, iar Poole egala la 43. Toma le-a dus prima dată pe oaspete în avantaj, cu un 3 points-play, și Coker scutura plasa de după semicerc pentru 45-51, după două minute fără coș pentru gazde. Orban  și Begenisic și-au apropiat echipa la 2 puncte, Poole a mărit diferența la 6 și Napier a marcat de la distanță pentru 52-55 la ultima pauză.  

Aceeași Napier a reușit două triple în debutul sfertului patru și a readus „U” în avantaj, 58-55. Kilin a egalat cu o reușită de după semicerc și Toma a avut un 3 points-play. A fost rândul lui Cenean să egaleze cu o triplă, după care și-a dus echipa în față, la 64-62. Toma a egalat și au urmat ratări din partea ambelor echipe. 64-64 era scorul cu cinci minute până la final. Napier a transformat o liberă din două după un antisportiv. Toma readucea avantajul în tabăra vizitatoarelor și Poole marca de la distanță pentru 65-69. Napier și Poole au făcut 67-71 și în următorul minut și jumătate nu s-a înscris. Coker a mărit diferența la 6 puncte cu 40 de secunde rămase din joc. Scorul final a fost 67-73 și CSM Târgoviște obține a 4-a victorie în campionat, în timp ce clujencele suferă a 9-a înfrângere.

Oaspetele au făcut diferența cu 25 de reușite din semicerc (față de 17) și 11 libere transformate (față de 6), în timp ce gazdele au stat mai bine la triple, 9-4. 35-43 a fost scorul la recuperări.

Rishonda Napier a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte (3x3), plus 6 recuperări și 8 pase decisive. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Cenean 16 puncte (4x3), Begenisic 12 puncte (în double-double cu 12 recuperări), Sfîrlea 6 puncte, Orban 3 puncte (7 recuperări) și Părău 2 puncte.

Larisa Toma a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 19 puncte, plus 6 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Coker 17 puncte (9 recuperări), Poole 13 puncte, Popescu 5 puncte, Stoenescu 5 puncte (9 recuperări, 5 pase decisive), Vaida 4 puncte, Ghiță 4, Chivu 3 și Kilin 3 puncte (5 recuperări, 5 pase decisive).

Cele două echipe mai au de disputat un meci în prima fază a campionatului, în ultima rundă din 19 decembrie. CSM Târgoviște va juca acasă cu Olimpia CSU Brașov, iar Universitatea Cluj va primi vizita celor de la FCC ICIM Arad.

*foto: D.P. Sports Photographer

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Procent 100% pt. maestru' Carmin! Al 30-lea înfrângere din tot atâtea meciuri în prima ligă! Hai cu al 50-lea!

    cu 5 ani în urmă (11.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!