Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște sparge gheața în campionat cu victoria de la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.11.2018

CSM Târgoviște a reușit  să obțină prima victorie în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin, la ultima etapă din turul primei faze. Meciul dintre Olimpia CSU și formația dâmbovițeană s-a încheiat cu 72-91, pe sferturi: 25-29, 17-19, 15-14, 15-29. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte.

Olimpia CSU Brașov le-a trimis în primul cinci pe Ferenczi, Pesovic, Bartee, Podar și Arsenic. CSM Târgoviște a început meciul cu Popescu, Toma, Stoenescu, Poole și Irimia. Bartee și Podar au marcat primele patru puncte, iar Stoenescu a răspuns cu prima triplă. Toma a egalat la 8 cu un 3 points-play și Podar le-a readus pe gazde la conducere cu prima lor reușită de la distanță. Poole, Irimia și Stoenescu au marcat 10 puncte la rând cu care oaspetele preluau conducerea, la 11-18 în minutul 5. Pesovic a înscris de la distanță după time-out-ul lui Calancea, dar Stoenescu a răspuns cu o triplă și Poole a făcut 14-23. Arsenic, Pesovic și Ferenczi au egalat la 23, profitând de trei minute fără coș pentru dâmbovițence, care au ratat și de la linia de fault. Irimia le-a readus pe elevele lui Tănase la conducere, iar la prima pauză tabela arăta 25-29.

Podar și Ferenczi le-au dus pe brașovence în față în primele două minute ale sfertului secund, 32-29. Poole și tripla lui Irimia au schimbat din nou formația de la conducere. Gazdele au avut două minute fără coș la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Stoenescu a reușit două triple și Toma a dus scorul la 38-44. Aceeași diferență s-a consemnat și la jumătatea partidei, când scorul a fost 42-48. Pesovic a înscris prima după revenirea de la vestiare, iar Stoenescu și Poole au dus ecartul la 8 puncte. Au urmat triplele lui Podar și Poole, iar brașovencele s-au apropiat la două lungimi, 53-55 după jumătatea perioadei de joc. La ultima pauză s-a intrat cu 57-62.

Stoenescu a dublat diferența în primul minut al sfertului patru și Calancea cerea time-out. După reușita lui Ferenczi au urmat aproape trei minute fără punct pentru gazde, iar Kilin și Coker au mărit ecartul la 15 lungimi. Ferenczi, de două ori, și Bartee au scuturat plasa de după semicerc și au redus distanța la 8 lungimi. Poole și Stoenescu au  mărit din nou diferența, iar antrenorul gazdelor era sancționat cu tehnic. Gazdele au reușit un singur punct în ultimele trei minute și jumătate. Diferența a crescut pe mâna lui Stoenescu, Poole și Irimia. Ghiță a înscris ultima și a stabilit scorul final, 72-91.

Pentru CSM Târgoviște este prima victorie în această ediție de campionat, în timp ce brașovencele suferă primul eșec pe propriul teren în acest sezon, la a patra partidă. Ambele echipe au avut 65 de aruncări din acțiune, cu 53% reușite în dreptul oaspetelor și 43% pentru gazde. Dâmbovițencele au avut trei reușite în plus din semicerc și cu patru mai mult de la distanță. 9-10 a fost la libere transformate. 36-46 a fost scorul la puncte din spațiul de trei secunde și 12-19 la puncte marcate după mingi pierdute. Olimpia CSU Brașov a avut un singur punct înscris de jucătoarele venite de pe bancă, în timp ce CSM Târgoviște a beneficiat de 17 puncte de la rezerve.

 Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (5x3), plus 3 recuperări și 7 pase decisive. Porsche Poole a urmat-o cu 21 de puncte (2x3), plus 6 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Irimia 19 puncte (3x3, 5 recuperări), Coker 10 puncte, Toma 7 puncte (6 recuperări), Kilin 5 puncte și Ghiță 2.

Flavia Ferenczi (3x3) a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 20 de puncte, plus 4 pase decisive. A urmat-o Alina Podar cu 16 puncte și 5 assist-uri. Jucătoarele de sub panou, Bartee și Arsenic au fost în double-double, ambele având 13 puncte și 10 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Pesovic 9 puncte (5 recuperări, 7 pase decisive) și Szmutku 1 punct.

Pentru CSM Târgoviște urmează peste trei zile meciul de acasă cu Universitatea Cluj. Olimpia CSU Brașov va primi vizita aceleiași echipe în 10 noiembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!