Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște trece de CSM Satu Mare după două reprize de prelungiri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.12.2018

CSM Târgoviște și CSM Satu Mare au oferit un meci cu multe răsturnări de situație în etapa a 2-a din Grupa Roșie, în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Elevele lui Cătălin Tănase s-au impus cu 78-74, după două reprize de prelungiri: 16-15, 16-11, 10-27, 23-12, 4-4, 9-5. Au fost 6 schimbări de lider și 9 egalități, iar cele două echipe și-au împărțit perioadele bune. Cea mai mare diferență a fost de 13 puncte pentru sătmărence, în finalul sfertului trei.

CSM Târgoviște a început partida cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma. CSM Satu Mare le-a avut în formula de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Ambele echipe au avut absențe importante de pe foaia de joc, Gabriela Irimia la gazde, respectiv Matea Tavic și Kristina Baltic la vicecampioană.

Vaida a pus primele puncte pe tabelă, iar Amukamara și Denson le-au dus pentru prima dată pe oaspete la conducere, scor 2-4. Cea mai mare diferență a primului sfert a fost de patru lungimi, în favoarea vizitatoarelor, dar dâmbovițencele au revenit la conducere și la prima pauză scorul era 16-15. Poole a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund, pentru +4 în dreptul gazdelor. Amukamara și Lloyd au egalat și au urmat din nou minute în care diferența s-a menținut în marja de o posesie. Au fost trei minute fără coș pentru CSM Târgoviște, la mijlocul sfertului secund, dar și trei minute de secetă pentru ofensiva oaspetelor. Elevele lui Cătălin Tănase au profitat mai bine de momentele fără punct ale adversarelor, Vaida a reușit șase puncte și scorul devenea 29-22 în minutul 18. Diferența s-a menținut în jurul acestei valori, iar la pauza mare tabela arăta 32-26.

Oaspetele s-au apropiat la patru puncte după revenirea de la vestiare, Stoenescu a dus ecartul la 7 cu o reușită de după semicerc și au urmat mai mult de trei minute în care gazdele nu au înscris. Sătmărencele au profitat, au avut un run de 9 puncte prin care au revenit în față, la 38-42. Chivu a oprit seceta din atacul dâmbovițencelor, dar au urmat alte trei minute fără coș pentru CSM Târgoviște. Alb-roșiile au reușit 11 puncte la rând și s-au distanțat la 13 lungimi. Coker a mai înscris până la finalul perioadei de joc și scorul după trei sferturi era 42-53.

Gazdele s-au apropiat la 49-55 prin Stoenescu (de la distanță)) și Vaida. Olah (Orosz) a dus diferența la 7 puncte. A urmat un minut și jumătate fără reușite din partea ambelor echipe, iar Poole a scuturat plasa de la distanță pentru 52-57, în minutul 34. Amukamara și Denson au dus în alte două rânduri ecartul la 7 lungimi, dar Stoenescu și Toma și-au apropiat echipa la 60-63 cu trei minute rămase din timpul regulamentar. Denson a transformat două libere la intrarea în ultimele două minute, dar oaspetele nu au mai găsit drumul spre coș până la finalul perioadei de joc. Kilin, Stoenescu și Toma, ultimele două de la linia de fault, au egalat la 65. Au fost multe fragmentări pe final, cu time-out-uri, aruncări libere și greșeli. 65-65 a fost scorul după 40 de minute, astfel că s-a intrat în prelungiri.

În prima repriză de prelungiri s-a înscris puțin, câte patru puncte în dreptul fiecărei echipe. Mandache a marcat prima, după aproape un minut și Toma a egalat. Stoenescu și Amukamara au transformat câte două libere și în ultimele secunde ambele echipe au cerut timp de odihnă, dar nu au găsit drumul spre punctele victoriei. 69-69 era scorul după 45 de minute și a urmat al doilea overtime. Vaida a marcat prima și Toma a transformat  o liberă din două, pentru 72-69. Oaspetele încercau șuturile de la distanță, fără succes, dâmbovițencele comiteau turnovers, printre care și unul de 24 de secunde, iar Amukamara reușea să „fure” o minge și să-și apropie echipa la o lungime. Stoenescu a dus ecartul la trei puncte, dar Lloyd a scuturat plasa de la distanță și a egalat la 74, cu mai puțin de două minute rămase din joc. A fost ultimul coș reușit de sătmărence. Coker, Stoenescu și Toma au punctat de la linia de fault și au stabilit scorul final, 78-74.

Pentru CSM Târgoviște este a 6-a victorie în campionat și a doua la rând în Grupa Roșie. Dâmbovițencele sunt în continuare pe trei, cu 18 puncte, la egalitate cu campioana ACS Sepsi SIC, de pe doi, care are două meciuri mai puțin. CSM Satu Mare suferă a 4-a înfrângere stagională, dar rămâne lider cu 20 de puncte după 12 etape.

Elevele lui Cătălin Tănase au făcut diferența cu cele 8 reușite de după semicerc, față de 3, și cu 14 libere transformate, față de 11. CSM Satu Mare a stat mai bine la reușitele din semicerc, 27 față de 20. Oaspetele au avut și opt recuperări în plus, 54 față de 46.

Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte (4x3), la care a adăugat 5 recuperări și 7 pase decisive. Laura Vaida a reușit o evoluție foarte bună pentru gazde, fiind în double-double cu 19 puncte și 13 recuperări (+26 eficiență). Și Larisa Toma a încheiat în double-double, cu 11 puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 11 puncte (3x3), Kilin 4, Chivu 4 și Coker 3 puncte.

Promise Amukamare a fost cea mai bună jucătoare a oaspetelor, cu 25 de puncte, plus 9 recuperări și 4 intercepții (+26 eficiență). Nigerianca a fost în teren toate cele 50 de minute, la fel ca și căpitanul Mandache. Dlesha Lloyd a fost a doua marcatoare a sătmărencelor, cu 24 de puncte, fiind și ea aproape de double-double cu 9 recuperări. Americanca a ieșit cu 5 greșeli personale, la fel ca Brittany Denson, care a încheiat partida în double-double, cu 13 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 6 puncte, Kadar 4 și Olah (Orosz) 2.

În etapa următoare, din 5 ianuarie, CSM Târgoviște joacă în deplasare cu Phoenix Știința Constanța, iar CSM Satu Mare primește vizita Olimpiei CSU Brașov.

*foto: D.P. Sports Photographer

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Managementul celor de la Satu Mare ar trebui, tot suntem în perioada sărbătorilor, precum Ceaușescu, la zid și trimis în Uganda pe jos. Nu e posibil, cu echipa pe care o ai, să pierzi contra unei echipe formată din două pensionare și restul. De unde se vede că managentul de sorginte ungurească nu e cheia succesului.

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA!
      Sorosist rasist ce esti,de cand un managment este prost datorita faptului ca ar avea sorginte ungureasca?Dincolo de acest adevar,in conducerea nu exista nici un ungur...Vasile Fogel,Florin Muresan,Lopez sau Boian,nu sint unguri.Ar fi fost foarte bine,deoarece managerii unguri sint renumiti in sport!!Pe teren joaca baschetbalistele si nu managerii.La Sfantu Gheorghe,chiar este managment maghiar(nu ungureasca!),si ne mandrim cu ei.Esti un antisportiv,un nationalist sovin si xenofob.

      cu 5 ani în urmă (30.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!