Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște va juca pentru locul 5 după ce s-a impus din nou cu CSU CSM Oradea, la Pitești

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.04.2019

CSM Târgoviște s-a impus și în meciul doi pentru locurile 5-8 cu CSU CSM Oradea și va juca în ultimul tur de play-off pentru locul 5. Meicul doi al seriei dintre orădence și dâmbovițence s-a disputat la Sala Trivale din Pitești și s-a încheiat cu scorul de 30-74, pe sferturi: 9-14, 6-23, 5-9, 10-28. A fost din nou un joc controlat de elevele lui Cătălin Tănase, care au dominat la recuperare, cu 61 de mingi prinse la panou față de 30.

CSU CSM Oradea a fost formația gazdă la jocul disputat la Pitești, la o zi după meciul care a deschis seria. Orădencele au început cu Nicolett Orban, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Melania Kokovay și Raluca Chiorean. Reamintim că echipa orădeană s-a confruntat cu probleme în acest sezon și a rămas cu un lot neexperimentat și a ajuns în faza eliminatorie după depunctarea celor două formații cu drept de joc în play-off din fața sa.

CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Maria Tănase, Alina Chivu, Alexandra Ghiță, Porsche Poole și Laura Vaida. Căpitanul dâmbovițencelor, Ancuța Stoenescu, nu a jucat deloc în acest meci și veterana Larisa Toma nu a fost pe foaia de joc, la fel și Carla Popescu. A intrat în această partidă singura stranieră rămasă în lotul CSM-ului, Porsche Poole, dar doar 6 minute. La fel ca în jocul 1, antrenorul Cătălin Tănase a oferit multe minute jucătoarelor tinere, dar au evoluat puțin mai mult jucătoare mai experimentate ca Alina Chivu și Gabriela Irimia (care n-a jucat în primul meci).

Meciul a început cu mai mult de un minut și jumătate în care nu s-a găsit drumul spre coș, iar Tănase a deschis scorul cu o reușită de după semicerc. Croitoru a înscris primul punct al gazdelor de la linia de fault. În minutul patru scorul era 3-5, dar au urmat patru minute în care orădencele nu au marcat și oaspetele s-au distanțat la 3-12.  Bihorencele s-au mai apropiat în finalul sfertului și la prima pauză tabela arăta 9-14.

Vați a marcat prima în sfertul secund, cu o reușită de după semicerc. Milas a răspuns cu o triplă și Orban își apropia echipa la trei lungimi, 14-17 în minutul 13. Au urmat 7 minute fără punct pentru bihorence și dâmbovițencele au reușit un run de 17 puncte cu care s-au distanțat la 20, 14-34. Croitoru a oprit seceta gazdelor cu o liberă transformată și Tănase scutura plasa de afară pentru 15-37 la jumătatea partidei.

Revenirea de la vestiare a adus sfertul cu cele mai puține puncte în dreptul ambelor echipe, încheiat cu un parțial de 5-9. La ultima pauză scorul a fost 20-46. Orban a deschis ultimul sfert cu o reușită de afară, Chivu a răspuns cu 8 puncte la rând (două triple), iar Neagu și Vaida au mărit ecartul la 35 de puncte. Diferența s-a menținut până în minutul 38, când Ceh a înscris ultimul coș al gazdelor acestui joc. Oaspetele s-au distanțat în ultimele două minute și jumătate, iar scorul final a fost 30-74.

CSM Târgoviște a dominat la recuperări (61 față de 30) și a încheiat partida cu 19 reușite ini semicerc, 9 de la distanță și 9 libere transformate. Orădencele au avut 7 coșuri de două puncte, 4 de la distanță și 4 libere. 23 de puncte au marcat dâmbovițencele după recuperări ofensive (față de 6) și 24 după greșeli adverse (față de 0).

Alina Chivu a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (3x3), iar Laura Vaida a fost cea mai eficientă, în double-double cu 11 puncte și 22 de recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Tănase 14 puncte (4x3, plus 5 recuperări și 6 pase decisive), Neagu 10 puncte (6 recuperări), Ghiță 6 puncte (5 recuperări), Irimia 5 puncte (6 recuperări), Kilin 5 puncte, Vați 5 și Cătinean 3.

Nicolett Orban a fost principala marcatoare de la învinse, în double-double cu 12 puncte și 11 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Croitoru 9 puncte, Milas 5, Mititelu 2 puncte (6 recuperări) și Ceh 2 puncte.

CSM Târgoviște va juca pentru locul 5 cu învingătoarea seriei dintre Phoenix Știința Constanța și Universitatea Cluj, în care conduc clujencele după victoria din deplasare. CSU CSM Oradea va întâlni învinsa dintre cele două formații pentru locul 7. Turul 3 de play-off pentru locurile de clasament ar trebui să se dispute în 5, 9 și 12 mai, dar e posibil să apară modificări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!