Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș își adjudecă duelul echipelor nou-înființate, la Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.10.2018

CSM Târgu Mureș a obținut la Alexandria a 3-a victorie în cadrul grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Duelul formațiilor nou-înființate s-a încheiat cu scorul de 49-57, pe sferturi: 12-20, 12-9, 9-18, 16-10. Kata Meszaros s-a remarcat pentru învingătoare cu 24 de puncte.

Tânăra formație a lui Mădălin Piperea venea după meciul de sâmbătă, cedat acasă la 15 puncte cu CSU CSM Oradea. Mureșencele au avut 9 zile de la ultima partidă, când au suferit primul eșec, 53-58 la Oradea.

CSM Alexandria a început restanța din prima etapă în formula Andreea Mazilu, Ioana Bota, Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu și Paloma Cucu. Ionel Brustur a răspuns cu Angel Robinson, Antonia Radu, Bianca Voica, Kata Meszaros și Mihaela Maxim. Mazilu a deschis scorul de la distanță, iar Radu, Meszaros și Voica au făcut 3-8. Oaspetele s-au distanțat la 7-20, cu trei minute rămase din sfert, dar nu au mai marcat până la finalul acestuia. Bota și Mihai au stabilit scorul primei pauze, 12-20. Gazdele și-au adjudecat sfertul secund pentru trei puncte, astfel că la jumătatea partidei tabela arăta 24-29.

Meszaros a mărit diferența la 11 puncte în primele patru minute de după revenirea de la vestiare. Mihai a răspuns cu două triple pentru 32-39, dar echpa sa a mai marcat doar o liberă în următoarele minute. Oaspetele au profitat și s-au distanțat la 33-47 la ultima pauză. Plăvițu, Voica și Bobar au pus cea mai mare diferență pe tabelă, la 35-53 în minutul 33. Oaspetele au ajuns la cota 57 când mai erau trei minute rămase din joc, dar n-au mai găsit drumul spre coș. Mazilu, Crăciunescu și Fiereșteanu au mai înscris pe final, iar meciul s-a încheiat 49-57. Pentru mureșence este al 3-lea succes în patru partide din acest campionat, în timp ce teleormănencele au cedat cele 4 meciuri de până acum și sunt în continuare în căutarea primei victorii din grupa B a LNBF.

Diferența s-a făcut la șuturile de la semidistanță, cu 22 reușite de oaspete și 10 de gazde. 6 triple au marcat teleormănencele și una singură mureșencele. 11-10 a fost scorul la libere transformate. A fost diferență mare și la recuperări, 32 față de 52.

Kata Meszaros a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte la care a adăugat 6 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Radu 12 puncte (9 recuperări), Robinson 6 puncte (13 recuperări, 5 pase decisive), Voica 5 puncte (5 recuperări), Plăvițu 3 puncte, Bobar 2, Badi 2 puncte (6 recuperări), Maxim 2 puncte (5 recuperări) și Feises 1 punct.

Mihaela Mihai, singura senioară de la gazde, a fost cea mai bună marcatoare a acestora cu 17 puncte (plus 6 recuperări). Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 15 puncte, Crăciunescu 7, Bota 4, Lungu 2, Cucu 2 puncte (8 recuperări) și Fiereșteanu 2 puncte (6 recuperări).

Pentru CSM Târgu Mureș urmează alte două partide în această săptămână, miercuri la Constanța cu Phoenix Știința și sâmbătă acasă cu Agronomia București. CSM Alexandria are următorul meci din LNBF în 8 noiembrie, la Târgu Secuiesc, restanță din etapa a 4-a.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!