Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș încheie cu un succes pe terenul Agronomiei grupa B din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2018

CSM Târgu Mureș a câștigat pe terenul Agronomiei partida din etapa a 14-a a grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Mureșencele s-au impus cu 77-55, pe sferturi: 24-8, 17-14, 18-13, 18-20. După ce în primele minute a fost un joc echilibrat, oaspetele s-au distanțat până la un maxim de 28 de puncte și au obținut a 7-a victorie în campionat.

Agronomia București a început partida cu Claudia Ușurelu, Florina Anastasescu, Sonia Vilcinschi, Alexandra Chițanu și Bianca Rantz. N-a jucat deloc Chelariu, printre cele mai experimentate jucătoare de la formația bucureșteană, care a fost pe foaie. CSM Târgu Mureș le-a avut în formula de start pe Bianca Voica, Mihaela Maxim, Antonia Radu, Alexandra Bobar și Angel Robinson. La oaspete Meszaros și Badi nu au intrat.

Maxim a deschis scorul, iar Chițanu și Topală le-au dus pe gazde la conducere în două rânduri, cu două lungimi. Au urmat două minute fără coș pentru bucureștence și oaspetele au marcat 8 puncte, ducând scorul la 6-12. Voica a dus ecartul la zece puncte după două triple. A fost un run de 9 puncte pentru mureșence în finalul sfertului unu, iar la prima pauză tabela arăta 8-24. Chițanu a marcat prima în sfertul secund, dar au urmat noi momente de secetă în atacul gazdelor și CSM Târgu Mureș s-a distanțat la 23 de puncte, 10-33 în minutul 14. Ușurelu și Neagu au micșorat ecartul sub 20 de puncte în a doua parte a perioadei de joc, iar la jumătatea partidei scorul era 22-41.

Sfertul trei a început cu 8 puncte ale oaspetelor, dintre care două triple Voica, iar scorul devenea 22-49. A fost rândul mureșencelor să aibă mai mult de patru minute fără coș și bucureștencele reduceau puțin diferența, la 20 de puncte. La ultima pauză scorul a fost 35-59. În sfertul patru gazdele au reușit să se apropie până la 15 puncte, dar nu au mai înscris în ultimul minut și jumătate. Bobar și Maxim au marcat 7 puncte până la final, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 55-77.

CSM Târgu Mureș a făcut diferența cu 10 reușite de afară față de una, precum și cu 11 libere transformate față de 4. Gazdele au marcat mai mult din semicerc, de 24 de ori față de 18.

Cele mai bune marcatoare ale partidei au avut câte 23 de puncte. Sonia Vilcinschi a fost coșghetera gazdelor cu 23 de puncte, plus 6 recuperări, iar două coechipiere au fost în double-double, Chițanu cu 10 puncte și 11 recuperări (plus 4 assist-uri), iar Ușurelu cu 10 puncte și 10 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Topală 5 puncte, Neagu 3, Anastasescu 2 și Brudea 2 puncte.  

Mihaela Maxim a fost principala marcatoare de la oaspete, cu 23 de puncte (5x3), plus 6 pase decisive. Și la mureșence au fost două jucătoare în double-double: Radu cu 14 puncte și 10 recuperări, respectiv Robinson cu 11 puncte, 14 recuperări, plus 5 pase decisive. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 14 puncte (4x3, 5 recuperări), Bobar 6 puncte (6 recuperări), Ignat Kleeman 5 puncte și Feises 4.

A fost ultimul meci în prima fază a campionatului pentru cele două echipe. CSM Târgu Mureș încheie grupa valorică B cu 7 victorii și 5 înfrângeri și ocupă momentan locul 3 cu 19 puncte, la egalitate cu Rapidul, de pe doi. Mureșencele pot să coboare un loc dacă CSU CSM Oradea câștigă în ultimul meci rămas în grupa B. CS Agronomia București a ajuns la un bilanț de 2 victorii și 10 înfrângeri și termină grupa valorică B pe ultima poziție, cu 14 puncte. Bucureștencele sunt la egalitate cu CSM Alexandria, dar teleormănencele au rezultatele directe.

Faza a doua a campionatului începe în 22 decembrie. Phoenix Știința Constanța va promova în grupa Roșie, iar celelalte șase formații rămase din grupa B vor forma grupa Galbenă. În această grupă echipele vor porni cu punctele acumulate până acum.

*Foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!