Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș încheie turul grupei B din LNBF cu victoria în fața Agronomiei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2018

CSM Târgu Mureș s-a impus acasă în fața Agronomiei București cu 77-64, pe sferturi: 22-11, 14-16, 25-15, 16-22. Pentru mureșence este a patra victorie în cadrul grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin, în timp ce bucureștencele au suferit al treilea eșec. Gazdele au condus cu un avans maxim de 23 de puncte, în startul sfertului patru.

Mureșencele reveneau în fața propriilor suporteri după trei meciuri la rând jucate în deplasare, de unde s-au întors cu o victorie, la Alexandria, și două înfrângeri, la Oradea și Constanța. Agronomia cedase ultimele două partide, la Constanța și acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, după ce le-a câștigat la limită pe primele două.

Gazdele au început partida contra formației bucureștene în formula Robinson, Radu, Voica, Meszaros și Maxim. Agronomia le-a avut în primul 5 pe Topală, Chițanu, Vilcinschi, Rantz și Neagu. La oaspete a lipsit cea mai bună recuperatoare, Chelariu. Meszaros și Robinson au dus scorul la 6-0, iar Ușurelu și Neagu, cu prima reușită de la distanță, au răspuns cu 5 puncte. Vilcinschi le-a dus pe alb-verzi în avantaj, 8-9 în minutul 5, dar a fost singura dată când acestea s-au aflat la conducere. A urmat un parțial de 14-2 pentru gazde care s-au desprins la 22-11 la prima pauză.

Topală și Neagu au strâns ecartul la 7 puncte, dar Robinson și Voica l-au dublat, iar tabela arăta 34-20 în minutul 18. Vilcinschi a răspuns cu 7 puncte consecutive, iar Robinson stabilea scorul la jumătatea partidei, 36-27. Sfertul trei a început cu aproape două minute fără coș. Badi și Ușurelu înscriau primele puncte ale reprizei secunde. Mureșencele s-au desprins treptat și conduceau cu 61-42 la ultima pauză.

Meszaros a marcat patru puncte în debutul sfertului patru și a pus cea mai mare diferență pe tabelă, la 65-42 în minutul 31. Au urmat șase minute în care gazdele au reușit doar patru puncte. Agronomia a s-a apropiat la 69-64 când mai erau două minute și jumătate, dar nu au mai înscris în acest timp. Finalul le-a aparținut gazdelor, care s-au distanțat la 77-64 la ultima sirenă.

CSM Târgu Mureș a reușit 30 de puncte pe contraatac, față de 16. 20-3 a fost scorul la puncte înscrise în urma greșelilor adverse și 46-32 la cele marcate din spațiul de trei secunde. Gazdele au făcut diferența cu cele 9 coșuri de două puncte în plus și au avut mai multe recuperări, 40-35.

Kata Meszaros a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 7 recuperări. Angel Robinson a fost aproape de un triple-double, cu 23 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive în 27:43 minute, cu +39 eficiență. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 7 puncte, Ignat Kleeman 6, Maxim 5, Badi 4, Feises 3, Plăvițu 2 și Bobar 2 puncte. Ionel Brustur a folosit toate cele 11 jucătoare de pe foaie, cu zece având peste 11 minute. Cel mai mult a jucat la gazde Meszaros, 28:24 minute.

Sonia Vilcinschi a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 21 de puncte, urmată de Claudia Ușurelu cu 12 puncte și 7 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Chițanu 9 puncte (8 recuperări, 5 assist-uri), Anastasescu 6 puncte, Neagu 5, Brudea 5, Militaru 4 și Topală 2 puncte. Milan Sokic a oferit minute tuturor celor 10 jucătoare de pe foaia de joc, una singură având sub 11 minute. Cel mai mult a stat în teren Vilcinschi, 35:20 minute.

CSM Târgu Mureș ajunge la 10 puncte cu un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce Agronomia are 7 puncte după 2 victorii și 3 înfrângeri. Formația bucureșteană mai are de jucat un meci din turul grupei valorice B a LNBF, restanța din prima etapă de la Oradea. Aceasta este programată în 14 noiembrie. Conform programlui anunțat inițial, în 9 noiembrie ar trebui să aibă loc prima etapă din retur, dar meciurile nu au fost încă postate pe site-ul federației. Agronomia ar trebui să dispute atunci meciul de acasă cu CSU CSM Oradea, iar CSM Târgu Mureș să primească vizita celor de la CSM Alexandria.  

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!