Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș a făcut scorul etapei în grupa valorică C

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.11.2018

Ieri, 17 noiembrie, s-a desfășurat etapa cu numărul din cadrul grupei valorice C a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2018/2019. Toate favoritele au câștigat în această rundă, singura echipă care a avut emoții a fost CSM 2007 Focșani, care a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a trece de ACS Târgu Jiu.

CSM Târgu Mureș a făcut scorul etapei în partida de pe teren propriu cu CN Aurel Vlaicu. Trupa lui George Trif s-a impus cu un categorci 128-51, într-o partidă fără istoric. Vlad Solopa a fost MVP-ul meciului cu 21 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Ernests Kalve a terminat cu 20 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive pentru învingători. Goran Martinic a terminat în double-double, 17 puncte și 11 pase decisive. Cosmin Mingote a marcat 14 puncte pentru echipa din București iar Nicolae Ciucă 12.

O altă partidă dezechilibrată din această rundă a fost cel dintre CSM Phoenix CSU Galați și Universitatea Cluj-Napoca. Echipa de la Dunăre a câștigat partida de pe teren propriu cu scorul de 118-69, într-un meci în care David Stan a avut o performanță de excepție cu 25 de puncte, 15 recuperări și 5 pase decisive pentru 44 la eficiență. Alți șase colegi de-ai lui Stan au terminat partid în double digits. Tudor Bichiș cu 22 de puncte și 7 recuperări a fost cel mai bun jucător al echipei din Cluj-Napoca.

CSM VSKC Miercurea Ciuc a câștigat pe terenul lui CS Agronomia București, într-un dintre meciurile echilibrate ale etapei. Prima repriză a fost câștigată de oaspeți la o diferență de 4 puncte. Agronomia a rămas în joc în sfertul trei, pe care avea să-l câștige la diferență minimă. Ciucanii își adjudecau victorie după un 24-19 în sfertul decisiv, pentru 81-73 la final. Goran Ostojic a fost omul meciului cu 25 de puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive. Gheorghe Balmuș a fost principalul remarcat de la gazde cu 22 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

CSM Sighetu Marmației a avut viață grea cu Rapid București pe teren propriu. Gazdele du câștigat clar prima repriză, când avea un avantaj de 25 de puncte. Oaspeții au revenit în sfertul trei când a reușit un parțial de 28-11. Echipa din Sighet nu s-a pierdut și a învins la final cu scorul de 85-72. Joseph Edwards Jr. a fost omul meciului cu 21 de puncte și 12 recuperări. Laurențiu Dumitrescu a fost cel mai bun rapidist cu 20 de puncte și 2 recuperări.

Partida dintre CSM 2007 Focșani și ACS Târgu Jiu a avut nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea. Diferența dintre cele două a fost de maxim 3 puncte în fiecare perioadă de joc. Gazdele au câștigat sfertul trei cu 17-14 iar gorjenii pe cel de-al patrulea cu 23-20 și astfel partida mergea în prelungiri. Cele 5 minute suplimentare au fost câștigate de CSM 2007 Focșani cu 13-10, pentru scorul final de 86-83. Kyle Kilgore a fost omul meciului cu 31 de puncte și 5 recuperări. Kevin Allen a terminat în double-double la Târgu-Jiu, 30 de puncte și 11 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!