Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș câștigă la Târgu Secuiesc după multe schimbări de lider și prelungiri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.12.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Târgu Mureș au oferit un meci cu multe schimbări de situații, iar cea mai mare diferență a fost de 7 puncte, în etapa a 10-a din grupa valorică B a LNBF. Scorul a fost 73-75 (12-14, 22-19, 14-16, 19-18, 6-8). Mobley a înscris de la distanță la finalul sfertului patru și a dus meciul în prelungiri, dar a ratat două libere în finalul acestora. Alexandra Bobar a marcat coșul care a adus victoria pentru mureșence după ce a ratat două libere, dar tot ea a recuperat ofensiv. În prelungiri au fost momente de tensiune, cu câte o greșeală descalificatoare de ambele părți.

Gazdele au început partida cu Noemi Boloni, Ramona Danalache, Kayla Mobley, Iringo Debreczi și Hanna Holinka Miklos. CSM Târgu Mureș le-a avut în 5-ul de start pe Antonia Radu, Cristina Badi, Georgiana Plăvițu, Bianca Voica și Mihaela Maxim. La oaspete nu au jucat deloc două piese de bază, Robinson și Meszaros.

Mobley a deschis scorul, iar Plăvițu și Badi le-au dus pe mureșence în avantaj. Danalache a reușit un 3 points-play, Maxim a înscris prima triplă și Badi, ducea scorul la 5-9. Oaspetele au avut mai mult de trei minute fără coș, timp în care Mobley și Holinka Miklos au egalat la 11. Au urmat aproape patru minute fără reușite și în dreptul gazdelor, iar în ultimul minut al sfertului s-a înscris doar de la linia de fault. Scorul la prima pauză a fost 12-14.

Radu a înscris 5 puncte în startul sfertului secund și a pus ecartul maxim pe tabelă, 7 puncte, la 12-19. A urmat un run de 10 pentru gazde, cu Csurulya și Boloni marcând de la distanță, iar Debreczi a făcut 22-19. Maxim a egalat cu o reușită de după semicerc și Ignat Kleeman a reușit un 3 points-play. A fost rândul lui Csurulya să scuture plasa de la distanță și să egaleze. Diferența nu a crescut la mai mult de o posesie până la finalul sfertului, cu gazdele conducând în mai multe rânduri la trei lungimi. La pauza mare scorul era 34-32.

Cele două echipe au alternat la conducere în primele opt minute de după revenirea de la vestiare, din nou cu diferențe mici, de o posesie. Badi, Maxim și Voica le-au dus pe mureșence la cinci puncte în față în minutul 29, dar Csurulya și Mobley au strâns ecartul la un punct înainte de sfertul patru, 48-49.

Maxim a punctat de la distanță și Voica a dus diferența la 6 puncte, în două minute fără coș pentru gazde. Csurulya, Debreczi și Mobley au înscris 8 puncte și gazdele reveneau la conducere. Au fost din nou minute destule în care cele două echipe au trecut pe rând în față. Maxim a înscris patru puncte la rând și a dus scorul la 62-65 la intrarea în ultimul minut din timpul regulamentar. Holinka Miklos a strâns diferența, dar Ignat Kleeman a transformat două libere și erau din nou trei puncte în plus pentru oaspete. Mobley a scuturat plasa de la distanță și a egalat la 67, la intrarea în ultimele 10 secunde, ducând meciul în prelungiri.

Aceeași Mobley a transformat două libere în startul perioadei suplimentare și mărea avantajul gazdelor la 3 puncte, dar au urmat aproape două minute fără reușite ofensive pentru acestea. Radu și Voica au egalat și a urmat un moment tensionat, în minutul 42, soldat cu tehnic pentru Holinka Miklos și Radu, în timp ce Csurulya și Voica au fost descalificate direct. După reluarea jocului tripla lui Maxim ducea scorul la 70-73. A fost rândul lui Mobley să egaleze, în timp ce oaspetele au avut trei minute fără să înscrie. Bobar a mers la linia de fault când mai erau aproximativ 9 secunde și a ratat ambele libere, dar tot ea a recuperat ofensiv și a marcat. După time-out-ul covăsnencelor Mobley a fost faultată, dar a ratat ambele libere, astfel că scorul final a fost 73-75, după un meci care a avut în jur de 20 de schimbări de lider.

Ambele echipe au marcat 25 de coșuri din acțiune, 19-18 la cele de două puncte și 6-7 la triple. 17-18 a fost scorul la libere transformate. Gazdele au avut 48 de recuperări față de 32, dar au avut procentaj mai slab la șuturi (34% după 25/73 față de 50% la oaspete, 25/50).

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 37 de puncte, fiind din nou în double-double cu 11 recuperări. Pentru gazde au mai înscris: Csurulya 16 puncte (4x3, 5 recuperări), Debreczi 7 puncte (11 recuperări), Danalache 6 puncte, Holinka Miklos 4 și Boloni 3.

Mihaela Maxim a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 23 de puncte (5x3). Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 14 puncte (5 recuperări), Radu 13 puncte (6 recuperări), Badi 11 puncte (7 recuperări), Ignat Kleeman 8 puncte, Bobar 4 și Plăvițu 2 puncte.

CSM Târgu Mureș joacă miercuri acasă cu CSU CSM Oradea, în etapa a 11-a din grupa valorică B a LNBF. ACS KSE Târgu Secuiesc a jucat deja partida din acea etapă, astfel că va disputa următorul meci în 8 decembrie, acasă cu Rapid București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!