Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș câștigă primul meci din faza a doua a LNBF, acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.12.2018

CSM Târgu Mureș s-a impus cu 72-46 în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, pe sferturi: 21-9, 19-11, 21-11, 11-15. Acest meci a deschis faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin, cele două echipe făcând parte din grupa Galbenă, a doua valorică. Oaspetele au disputat al doilea meci în două zile, după ce ieri încheiau prima fază a campionatului cu o înfrângere la Oradea.

Ionel Brustur le-a trimis în formula de start a gazdelor pe Mihaela Maxim, Antonia Radu, Alexandra Bobar, Angel Robinson și Bianca Voica. Ljubomir Kolarevic a răspuns cu Noemi Boloni, Anita Istok, Ramona Danalache, Timea Czimbalmos și Iringo Debreczi. Căpitanii celor două echipe, Kata Meszaros și Kayla Mobley, nu au jucat. Americanca este cea mai importantă jucătoare a covăsnencelor, fiind în double-double în multe partide în acest sezon. La precedenta întâlnire dintre cele două echipe, la începutul lunii, au fost și momente de tensiune, iar câte o jucătoare fiecare echipă a primit greșeală descalificatoare. A fost nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea, CSM.

Robinson a deschis scorul și Boloni marca prima triplă a partidei. Radu și Danalache și-au dus pe rând echipele în avantaj, dar gazdele au început să se distanțeze. Au fost trei minute și jumătate fără coș pentru oaspete și diferența a crescut de la un punct la 12 în favoarea mureșencelor. Scorul la prima pauză a fost 21-9. Mureșencele au reușit un run de 11 puncte în prima jumătate a sfertului secund și scorul devenea 35-11. Covăsnencele au redus puțin din ecart, iar la pauza mare scorul era 40-20.

Sfertul trei a început cu puține puncte pentru oaspete și elevele lui Ionel Brustur au continuat să se distanțeze. La ultima pauză tabela arăta 61-31. Diferența a crescut la 34 de puncte în mai multe rânduri în sfertul patru, dar gazdele nu au mai înscris în ultimele două minute și jumătate. ACS KSE a înscris ultimele șase puncte ale meciului și scorul final a fost 72-46.

Angel Robinson a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Două jucătoare de la gazde au fost în double-double, Radu și Bobar, cu câte 12 puncte, plus 11 și 10 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Maxim 9 puncte (6 recuperări, 4 assist-uri), Feises 8 puncte (5 pase decisive), Voica 7 puncte (6 recuperări), Borșan 5 puncte (7 recuperări) și Bokor 3 puncte.

Ramona Danalache a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 10 puncte plus 5 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Debreczi 8 puncte (19 recuperări, 4 pase decisive), Boloni 8 puncte (5 assist-uri), Holinka Miklos 8 puncte, Voloncs 4, Lenart 2 și Czimbalmos 2 puncte (5 recuperări, 4 assist-uri).

Este a treia victorie a mureșencelor în fața echipei covăsnence în acest sezon și a 8-a în campionat. CSM Târgu Mureș urcă provizoriu pe primul loc în grupa Galbenă, cu 21 de puncte, unul mai mult ca CSU CSM Oradea. Celelalte două meciuri ale rundei din această grupă se joacă sâmbătă.

Reamintim că cea mai bună echipă din grupa valorică B, Phoenix Știința Constanța, a promovat în grupa Roșie în faza a doua a campionatului. Celelalte 6 echipe din grupa B joacă în grupa Galbenă, unde au pornit cu toate punctele acumulate în prima fază a campionatului. ACS KSE Târgu Secuiesc este pe 4, cu 17 puncte. Ocupanta primului loc la finalul grupei Galbene va obține ultimul bilet de play-off. Reamintim că CSM Târgu Mureș nu poate juca în play-off pentru că este club nou-înființat, cu afiliere provizorie la federație.

A fost ultimul meci al celor două echipe în acest an calendaristic. În etapa a 2-a, ACS KSE Târgu Secuiesc joacă acasă cu Agronomia București, meciul fiind trecut în 5 ianuarie pe site-ul federației. Următoarea partidă a celor de la CSM Târgu Mureș va fi în 7 ianuarie, în deplasare cu Rapid București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!