Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș obține a 4-a victorie la rând în Grupa Galbenă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.01.2019

CSM Târgu Mureș s-a impus cu 69-45 în duelul cu CSM Alexandria, pe sferturi:18-15, 13-3, 24-16, 14-11. Restanța din etapa a 3-a a Grupei Galbene a început echilibrat, dar gazdele s-au distanțat până la un ecart de 26 de puncte în ultimul sfert. Tinerele vizitatoare au avut destule momente în care nu au găsit drumul spre coș și mureșencele au profitat. Robinson a fost coșghetera partidei și a încheiat în double-double.

Înaintea restanței din etapa a 3-a, mureșencele aveau trei victorii în cele trei meciuri din Grupa Galbenă, a doua valorică în faza a doua a Ligii Naționale. Formația pregătită de Ionel Brustur a câștigat în a doua fază a sezonului regulat acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc (72-46), în deplasare cu Rapid București (68-50) și duminică la Oradea (70-33, într-un meci în care la gazde nu au jucat câteva piese de bază). Cea mai tânără echipă din această ediție de campionat, CSM Alexandria, a început Grupa Galbenă cu înfrângeri în fața formațiilor care luptă pentru ultimul loc în play-off, acasă cu Rapid (69-77) și la Oradea (54-65). În etapa din weekend, teleormănencele au obținut primul succes îna ceastă fază a competiției, 60-54 acasă cu Agronomia.

CSM Târgu Mureș a început partida de astăzi cu Kata Meszaros (c), Bianca Voica, Mihaela Maxim, Antonia Radu și Angel Robinson. Mădălin Piperea le-a trimis în 5-ul de start pe Mihaela Mihai (c), Tania Fiereșteanu, Paloma Cucu, Andreea Mazilu și Andreea Horlea.

Meszaros și Radu au marcat primele patru puncte ale întâlnirii, iar Mihai și Mazilu au răspuns cu reușite de la distanță pentru 4-6. Au fost câteva greșeli ale ambelor echipe în sfertul unu. Robinson a egalat de la linia de fault și Mazilu le-a readus pe oaspete în avantaj cu o reușită din apropierea panoului. Au urmat aproape cinci minute fără reușite ofensive pentru vizitatoare, iar mureșencele au profitat cu un run de 8 puncte prin care conduceau cu 14-8. Mihai a oprit seceta din atacul teleormănean și la prima pauză tabela arăta 18-15.

Tânăra formație din Alexandria a avut din nou probleme în faza ofensivă și a înscris doar 3 puncte în sfertul secund, în ultimele două minute ale acestuia. Meszaros a deschis a doua perioadă de joc cu patru puncte și au urmat patru minute în care nici gazdele nu au găsit drumul spre coș. Robinson, Pop și Radu le-au distanțat pe mureșence la 28-15 în minutul 18. Crăciunescu și Mazilu au marcat punctele oaspetelor în acest sfert, iar Radu a reușit un 3 points-play înaintea pauzei mari, ducând scorul la 31-18.

Crăciunescu a marcat prima după reluarea partidei, de la distanță. După liberele lui Robinson și finalizarea de la semidistanță a lui Mihai, au urmat trei triple, semnate de Maxim, Voica și Crăciunescu, iar scorul devenea 41-26. Gazdele s-au distanțat la 22 de puncte în ultimul minut al sfertului, iar la ultima pauză tabela arăta 55-34.

Mihai a înscris prima în sfertul patru, dar au fost din nou minute în care oaspetele nu au reușit să puncteze. Radu, Robinson și Maxim și-au dus echipa la +25 în minutul 34. Crăciunescu și-a trecut în cont o nouă reușită de la distanță, dar Meszaros și Voica au pus cel mai mare ecart pe tabelă, 26 de puncte cu trei minute rămase din joc, la 65-39. Teleormănencele s-au apropiat puțin spre final, la 21 de puncte, iar Bokor a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul final, 69-45.

CSM Târgu Mureș a făcut diferența cu cele 22 de coșuri înscrise din semicerc, față de 9 ale teleormănencelor, dar și de la linia de fault, cu 13 libere transformate față de 6. CSM Alexandria a aruncat mai mult de la distanță (33 de încercări de afară) și a înscris de 7 ori față de 4. Gazdele au stat mult mai bine la recuperare (48-32).

Angel Robinson a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, terminând în double-double cu 11 recuperări, plus 7 pase decisive. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Radu 13 puncte (9 recuperări), Meszaros 12 puncte, Maxim 8 puncte (8 recuperări, 5 pase decisive), Voica 7 puncte, Bobar 4, Bokor 3, Pop 2 și Borșan 1 punct.

Mihaela Mihai, singura senioară din lotul oaspetelor, a fost cea mai bună marcatoare a acestora cu 18 puncte (3x3), plus 9 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 12 puncte (3x3), Mazilu 11 puncte (5 recuperări) și Fiereșteanu 4 puncte (10 recuperări).

După a 4-a victorie la rând în Grupa Galbenă, CSM Târgu Mureș a trecut pe primul loc cu 27 de puncte (11 succese/5 eșecuri). Mureșencele au un punct în fața celor de la CSU CSM Oradea. Cluburile nou-înființate nu pot accede în play-off din primul sezon, astfel că formația pregătită de Ionel Brustur nu va putea avansa în primele opt dacă va termina pe locul 1 în a doua grupă valorică. Celălalt CSM înființat vara trecută, cel din Alexandria, a preferat să folosească jucătoarele foarte tinere campioane la U16, pentru a prinde experiență, astfel că echipa este pe locul 5 cu 18 puncte (3/12).

Teleormănencele și-au modificat programul ca să poată participa și în întrecerea junioarelor sub 18 ani, astfel că vor disputa în devans partida din etapa a 5-a. Acestea au legat deplasarea de astăzi cu meciul de mâine de la Târgu Secuiesc, programat la ora 14:00. Duminică CSM Alexandria va juca în CN U18. Pentru CSM Târgu Mureș urmează o deplasare pe terenul Agronomiei București, sâmbătă de la ora 18:00.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!