Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș se impune în Moldova, pe terenul lui CSM Phoenix Galați

Eduard Popa

Eduard Popa
27.09.2018

csm phoenix csm targu mures

CSM Târgu Mureș s-a impus pe terenul lui CSM Phoenix CSU Galați, scor 75-61, în prima manșă a primului tur din Cupa României.

Phoenix a început meciul în formula Philip Miller, David Stan, Mihai Grecu, Vlad Corpodean și Marko Perovic, în timp ce George Trif i-a ales în primul 5 pe Goran Martinic, Ernests Kalve, David Engi, Alin Borșa și Szabolcs Santa.

A fost o partidă la discreția oaspeția, care au avut un plus de experiență și unul de coeziune, dat fiind faptul că o mare parte din cei care au jucat au lucrat împreună și la defunctul BC Mureș. Astfel, dacă după 2 minute scorul era 6-6, CSM Târgu Mureș a apăsat pe pedala de accelerație și a încheiat primul sfert cu un avantaj de 11 puncte, scor 21-10. Mureșenii au deschis într-un ritm alert și sfertul al doilea, iar Alin Borșa punea un avantaj de 19 puncte, după un dunk din pasa decisivă a lui Goran Martinic, scor 34-15. Cu toate acestea, Phoenix a avut resurse să revină în meci, prin Marko Perovic și Vlad Corpodean, iar la pauză scorul era 40-32 pentru mureșeni.

David Stan a pus primele două puncte ale sfertului 3, reducând diferența la 6 puncte, dar Goran Martinic, Ernests Kalve și Szabolcs Santa au rezolvat meciul pentru Târgu Mureș, care după trei sferturi a intrat cu un avantaj de 19 puncte, scor 66-47. Ultimul sfert a fost câștigat cu 14-10 de către gazde. Astfel, echipa din Târgu Mureș a luat o opțiune serioasă pentru calificare.

Marko Perovic a jucat toate cele 40 de minute și a reușit 24 de puncte și 9 recuperări pentru gazde, fiind urmat de David Stan, care a reușit un double-dobule cu 17 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă Goran Martinic a reușit 23 de puncte cu 9 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții, Szabolcs Santa a strâns 16 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, Ernests Kalve 16 puncte și 7 recuperări, în timp ce Alin Borșa a adunat 12 puncte și 8 recuperări.

Returul se va juca sâmbătă, 29 septembrie, în „Jungla” din Târgu Mureș.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!