Stiri Cupa României Masculin

CSM-U Oradea învinge pentru a doua oară în trei zile pe Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.11.2015

CSM-U Oradea a răspuns pentru a doua oară în trei zile pe Gaz Metan Mediaș. Formația bihoreană a câștigat și meciul restant din turul întâi al Cupei României și avansează în sferturile de finală ale competiției, în timp ce Gaz Metan este eliminată.

Partida de la Oradea a început sub semnul echilibrului, ambele echipe găsind relativ ușor drumul spre coș. Gazdele s-au desprins la 6 puncte după jumătatea sfertului, însă oaspeții au replicat printr-un joc excelent de la distanță și au echilibrat din nou balanța, 24-24 după primele 10 minute de joc. Sfertul secund nu a mai fost unul la fel de deschis ca primul. Echilibrul s-a menținut pe fondul unui joc destul de încâlcit de ambele părți. Pustahvar și Peciukas au dus Gazul la 6 puncte avantaj, pentru care repriza să fie închisă de Silviu Lupusavei cu un coș de 3 puncte, pentru scorul de 39-36 în favoarea lui Gaz Metan.

După pauză, Gaz Metan nu a mai ținut ritmul decât până spre finalul sfertului trei. Bihorenii au reușit un 7-0 în ultimele două minute ale sfertului trei și se desprinde de adversar, 63-56. În actul decisiv, medieșenii au dat senzația că pot întoarce soarta meciului și se pot califica și ei mai departe, însă în ultimele 5 minute au cedat complet. Echipa medieșeană și-a pierdut luciditatea și chiar dacă Cristian Achim a rulat tot lotul, acest lucru nu s-a văzut. CSM-U Oradea a reușit să treacă la final de Gaz Metan Mediaș cu scorul de 89-74.

Sean Barnette a fost din nou cel mai bun jucător al partidei cu 23 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Will Franklin a terminat cu 13 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive, iar lista marcatorilor orădeni a fost completată de Salih Nuhanovic 8 puncte, Uros Lucic 8 puncte, Andrei Mandache 7 puncte, Rareș Pașca 7 puncte, Nemanja Barac 6 puncte, Sebastian Ionescu 6 puncte, Sergiu Pop 4 puncte, Bogdan Nicolescu 4 puncte și Silviu Lupusavei 3 puncte.

Vaidotas Peciukas a fost principalul remarcat de la Gaz Metan Mediaș cu 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Pustahvar a adăugat 12 puncte, Solopa 11, Grabauskas 9, Navickas 7, Tischenko 6, Poap și Ioan 3 puncte, Nikolic și Gavrilă câte 2 puncte fiecare.

foto: partyoradea.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Nu poți câștiga niciodată un meci așa...
    Nu poți câștiga niciodată un meci în care arbitrii fluieră cum am fluierat azi la Oradea. Subtil așa, într-o parte fault, în cealaltă nu. Aa, și fault descalificator la Mandache, care îl lovește intenționat cu genunchiul pe Navickas. Sau, poate doar Burlacu poate primi fault descalificator în România. Atunci nu mai am ce comenta.

    Să nu uit și de morții din echipa noastră. Niksa Nikolic e o nulitate, cu el în teren nu suntem în stare să facem o fază de atac de doamne ajută. Azi au primit și românii minute. A mai apărut unul, Alin Andrieș, care nu e în stare să prindă o minge, și nu mai zicem de air ball-urile pe care la aruncă, indiferent că e de afară sau de aproape.

    Trist. Ne-am obișnuit cu un anumit standard la Mediaș, cu anumite performanțe, iar acum suntem ciuca bătăilor. Trist!

    cu 8 ani în urmă (30.11.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Arbitraj
    Nu cred ca arbitrajul a influențat rezultatul chiar dacă au fost câteva decizii ciudate. Referitor la cliniciul dintre Mandache și Navickas nu cred ca era cazul unui fault descaluficator. Navickas a fost nervos tot meciul. A jignit și înjurat non-stop. A greșit si Mandache ca s-a lăsat provocat dar din sala nu s-a văzut faula violent. De altfel Navickas nu s-a calmat și după ce a făcut faultul antisportiv inutil a continuat cu jignirile. Arbitrul la anunțat pe Popa și acesta l-a trimis la vestiar deși acea doar 4 faulturi. Pacat de atitudine pt un jucător care a jucat în aceasta sala și a fost apreciat aici de fiecare data când a revenit. Se astepta probabil ca Oradea sa se dea la o parte pt ca ei erau oricum calificați?

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Nervosi in teren...
    Salutare... eu am urmarit meciul la televizor de aceasta data si, vazand reluarile, nu mi se pare absolut deloc ca arbitrii au tras cu CSM. Baietii de la Gaz Metan au intrat in teren de la inceput foarte nervosi si au jucat foarte agresiv tot meciul. La faza mentionata de martax ar fi trebuit fault antisportiv la Mandache (nicidecum eliminator), la fel in cateva ocazii la Gedi, respectiv la intrarea lui Pustahvar la Pasca in sferul 3, niciuna din ele nesanctionate, deci au fost greseli... in ambele parti.

    Pe de alta parte... ce interes ar fi avut Oradea sa umble la arbitri? Eram deja calificati si daca am avea cu adevarat acest obicei probabil ca ar fi fost destept sa facem asta la un meci cu miza. Insa nu avem acest obicei tocmai datorita faptului ca am fost de atatea ori victima acestor metehne, iar noi ne dorim sa facem cinste baschetului.

    Totusi meciul a avut miza. Miza a fost pentru jucatorii mai putin folositi care au avut o ocazie imensa sa faca o impresie buna. Asta a fost motivatia lor. Si uita asa l-am vazut pe Sergiu Pop mai energic ca niciodata, pe Ionescu facand nu doar impresie ci si spectacol, pe Nicolescu un pic timid dar aparandu-se excelent. Bravo baieti!!!

    Ma bucur ca am abordat meciul in acest fel si ma bucur ca toata lumea a jucat si toata lumea a marcat. Sper ca pentru meciul cu CSU Bogdan, Dani si Rade sa fie 100% apti deoarece singura modalitatea de a invinge la Sibiu este rotatia adanca, aparare agresiva, energie si concentrare maxima timp de 40 de miinute.

    Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Pustahvar
    La Pustahvar a fost o reacție nervoasa pt ca ceruse fault pe aruncare în faza premergatoare (și mie mi s-a părut fault). De altfel imediat după fault si-a cerut scuze de la Pasca pt ca nu a avut nimic cu el.

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Gedi
    Am revăzut acum meciul și faza cu Mandache. Reacția lui Mandache a venit după ce Navickas îl lovește cu mana peste fata pe Bobe. Faultul a fost clar intenție la Mandache și se impunea fault anti-sportiv dar atât. În schimb Navickas mi-a lăsat un gust amar. Pacat!

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Nervozitate...
    Să știți că nervozitatea este indusă și de arbitrii. Jucătorii simt când e fault și când nu, simt când într-o parte se fluieră ușor și în cealaltă parte nu. Este normal să fi nervos când te simți neputincios în fața unor decizii.

    Nu zic că Oradea a câștigat cu arbitrii, sper să nu fi fost înțeles greșit. Eu am vorbit și de pertadele din echipa noastră, care numai baschet nu joacă la momentul de față. Dar arbitrijaul a fost ciudat și tendențios.

    Oricum Cupa României nu e un obiectiv pt noi, mai ales în momentul de față. Oradea chiar dacă a jucat fără piese importante, tot a fost echipa mai motivată. Poate ai noștrii nu au vrut să-și strici vacanța de iarnă, zic.

    Într-adevăr Gedi a fost prea nervos pt un asemenea meci, dar cred că pt lovire intenționată se impună fault descalificator, chiar dacă nu a avut intensitate foarte mare.

    Oricum să sperăm că nu vom mai vedea asemenea arbitraje în acest sezon!

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova SOUTH WEST :

    Pt CSM Oradea
    Respect pt ca au tratat meciul corect.

    cu 8 ani în urmă (01.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!