Stiri

CSM-U Oradea, dominată din toate punctele de vedere de BC Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.02.2015

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM-U Oradea, a fost surclasată pe teren propriu de formația BC Mureș Târgu Mureș, fiind învinsă la 22 de puncte diferență, scor final 65-87. În condiții normale de joc, duelul dintre cele două echipe, echipe care în sezonul precedent au dat piept în semifinală, putea fi unul extrem de echilibrat și încrâncenat, dat fiind faptul că atât bihorenii, cât și mureșenii, se luptă pentru un loc cât mai bun de play-off. Însă, tehnicianul bihorenilor, Cristian Achim, nu s-a putut baza în acest meci pe serviciile a 5 jucători: mai vechii accidentați Dani Popescu, Bogdan Țibîrnă, Marcus Hatten, respectiv suspendații Vujadin Subotic și Mladen Pantic. 

Astfel, în aceste condiții, echipa pregătită de Audrius Prakuraitis, nu a avut niciun fel de probleme în meciul disputat în Arena „Antonio Alexe”. Cu tot lotul valid, BC Mureș s-a impus clar în fieful bihorenilor, dominându-i pe aceștia într-o manieră categorică la aproape toate capitolele statistice. În tabelul de mai jos se poate observa superioritatea formației din „Junglă”. 

    CSM-U Oradea     65-87     BC Mureș Târgu Mureș  
Puncte titulari  51    63
Puncte rezerve  14    24
Puncte marcate consecutiv  8    14
Cel mai mare avantaj  4    31
Points in the paint  16    36
Schimbări de lider    5  

Egalități

   1  
Procentaje aruncări 2 pct  39% (13/33)    54% (22/41)
Procentaje aruncări 3 pct  45% (10/22)    56% (14/25)
Procentaje aruncări libere  56% (9/16)    100% (1/1)*
Recuperări ofensive  8   13 
Recuperări defensive  15   28
Recuperări totale  23   41
Pase decisive  13   19
Mingi pierdute  15   19
Intercepții  7   7
Capace  2   6
Eficiență  56    107

*Foarte interesant este faptul cum CSM-U Oradea a jucat totuși destul de curat împotriva mureșenilor, aceștia din urmă având pe parcursul celor 40 de minute de joc o singură aruncare liberă, fructificată de senegalezul Ousmane Barro. 

Totodată, „tigrii” le-au fost superiori „leilor” și individual din punct de vedere statistic la cele mai importante capitole, după cum se poate observa din tabelul următor.

  CSM-U Oradea BC Mureș Târgu Mureș
Puncte Radovan Markovic - 14 Kyndall Dykes - 18
Recuperări Daniel Dillon - 6 Ivan Ivanovic - 10
Pase decisive Daniel Dillon - 6 Filip Adamovic - 8
Intercepții Ante Krapic - 3 Kyndall Dykes - 3
Capace Salih Nuhanovic - 2 Laszlo Lazar - 3
Eficiență Salih Nuhanovic - 13 Dykes, Adamovic, Peciukas - 18

Confruntarea din Arena „Antonio Alexe” a debutat totuși într-o notă echilibrată cu o echipă a Oradiei care a început meciul hotărâtă să-și joace șansă. În prima jumătate a sfertului inaugural, amfitrionii s-au aflat la timona jocului, având 12-8 pe tabela de marcaj. Din acel moment, a început căderea echipei gazdă, care nu a mai marcat niciun punct în primul sfert, în timp ce oaspeții au punctat de 9 ori. Astfel, formația din Târgu Mureș și-a adjudecat pe rând primele 3 sferturi ale jocului cu parțiale de 17-12, 26-18 și 26-16. În ultimele 10 minute, Prakuraitis i-a introdus în teren și pe jucătorii cu mai puține minute bifate în acest sezon, iar odată cu asta CSM-U Oradea a izbutit să câștige ultima parte a întâlnirii cu un parțial de 19-18. În graficul de mai jos se poate observa cum meciul a debutat sub semnul echilibrului, iar ulterior, BC Mureș a început să se desprindă încet-încet de adversari, 

În final, mai în glumă, mai în serios, imaginea de mai jos reprezintă cel mai concret diferența foarte mare de pe tabela de marcaj dintre CSM-U Oradea și BC Mureș Târgu Mureș: 

*Foto: Roby Boroș

*Captură statistică: frbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Statistica incorectă
    Cel puțin din punct de vedere moral! Nu este nimic glorios in a bate o echipa atât de decimata precum a Orădenilor. Le doresc sa revină cat mai repede.

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate