Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea trece de BC Mureș după un meci strâns

Noémi Csiki

Noémi Csiki
23.11.2014

LNBM
Etapa 8

76-78
(23-25, 21-18, 18-17, 14-18) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

3 - 4 Statistica 3 - 4

În cea mai echilibrată partidă a serii, CSM-U Oradea a câștigat la Tîrgu Mureș cu ocazia partidei din etapa a 8-a a LNBM, cu scorul 76-78.

Formulele de start au fost formate din Adamovic, Sinadinovic, Peciukas, Ivanovic și Barro pentru gazde, respectiv Hatten, Dillon, Kapic, Guțoaia și Pantic de partea osapeților.

Scorul a evoluat strâns încă din primele minute. Sinadinovic a deschis scorul, după care Krapic a replicat cu două reușite consecutive. Fundașul mureșenilor a egalat la 4. Cea mai mare diferență a primului sfert a fost de doar trei puncte, și de o parte, și de cealaltă. Cele două libere marcate de Dillon în urma unui fault în ultima secundă a primului act au oferit un avantaj de o posesie oaspeților (23-25). Orădenii au început sfertul doi prin două coșuri consecutive, ale lui Dillon și Markovic (23-29), dar treița lui Adamovic și coșul lui Caskovic au readus Mureșul în joc. Gazdele au preluat conducerea pentru câteva secunde la mijlocul sfertului printr-un three-point-play al lui Ceskovic (35-34), dar Dillon și Markovic au replicat pentru 35-39. În ultimele minute înainte de pauza mare cele două tabere au alternat la conducere. Scorul primei jumătăți a fost stabilit de Ivanovic la 44-43. 

După revenirea de la vestiar, CSM a trecut din nou în avantaj prin Guțoaia, după care au urmat cinci minute de joc în care BC Mureș s-a menținut la conducere, iar avantajul lor și-a atins punctul maxim, la 53-47. Bihorenii au egalat însă fără a primi coș, la 53-53, dar nu au reușit să treacă la conducere până la sfârșitul sfertului (62-60). Au făcut-o însă în debutul sfertului decisiv, pe care l-au înceout cu un 7-0 (62-67). Mureșenii au găzit drumul spre cooș doar după aproape 4 minute de joc, prin Peciukas, care și-a marcat singurul coș în minutul 34. Ultimele două minute au adus un „dialog” al aruncărilor de la distanță între Ivanovic, Hatten și Ceskovic, iar după coșul lui Adamovic, mureșenii aveau un avantaj de o singură posesie (76-74) ci 47 de secunde rămase din joc. După timpul de odihnă solicitat de Achim, Nuhanovic a egalat cu succes, după care Sinadinovic a încercat să marcheze de la distanță, fără succes, cu mai puțin de 30 de secunde rămase pe cronometru. CSM a mizat pe un atac lung, întrerupt de un fault al gazdelor, al patrulea de echipă, deci ultimul posibil fără a atrage aruncări libere. Hatten a fost cel care a finalizat acel atac printr-o aruncare perfectă în ultima secundă a întâlnirii, care a adus victorie echipei sale.

Remarcații orădenilor au fost Daniel Dillon (14 puncte, 8 pase decisive), Ante Krapic (17 puncte) și Marcus Hatten (16 puncte și 8 recuperări), în timp ce pentru mureșeni, Ivan Ivanovic a reușit 25 de puncte. În afara lotului au rămas Subotic, respectiv Emile, iar Peciukas a avut o evoluție mult sub media lui.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea și BC Mureș sunt la egalitate de puncte, cu câte 3 victorii și 4 înfrângeri fiecare.

Foto: Zsigmond Báthori

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!