Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari - CS Știința Dinamo București, capul de afiș al acestei etape în Grupa Galbenă

David Istrate

David Istrate
16.03.2019

Sâmbătă, 16 martie, este o zi foarte încărcată din punct de vedere al baschetului masculin, fiind programate nu mai puțin de 7 meciuri. Pe lângă confruntarea din Grupa Roșie dintre SCM Timișoara și CSM CSU Oradea, un alt aspect interesant de urmărit va fi reprezentat de competiția de la vârful Grupei Galbene.

În acest moment, lider în cea de-a doua grupă valorică este CS Știința Dinamo București, echipă ce se menține neînfrântă în faza secundă a sezonului regulat. Trupa antrenată de Tudor Costescu a câștigat toate cele 6 partide de până acum, adunând 12 puncte. Pe locul al doilea se află CSO Voluntari, cu 5 victorii și o singură înfrângere, în timp ce pe poziția a treia este CSA Steaua București, cu 4 victorii și 2 înfrângeri.

Cu doar patru etape rămase, lupta pentru primele două locuri se anunță a fi una foarte disputată. Această etapă propune derby-ul dintre CS Știința Dinamo București și CSO Voluntari, ce va avea loc pe terenul celei din urmă. În tur, Michael Deloach marca 21 de puncte iar echipa sa se impunea cu scorul de 78-66. Însă, între timp, CSO Voluntari s-a întărit prin aducerea lui Goran Martinic de la CSM Târgu-Mureș, așadar întâlnirea se anunță a fi mai echilibrată. O victorie a oaspeților le-ar asigura în mare măsură poziția de lider la finalul sezonului regulat, în timp ce un succes al gazdelor ar echilibra și mai mult situația.

În schimb, CSA Steaua București, ocupanta locului trei, are la prima vedere un meci ușor cu ABC Athletic Constanța, formație ce nu a câștigat niciun joc în această fază. De altfel și în partida din tur, trupa antrenată de Sașa Ocokoljic s-a impus la o diferență mare de 29 de puncte, scor 107-78. Prin urmare, cel mai probabil, CSA Steaua București va obține cea de-a 5-a victorie din Grupa Galbenă, ajungând la un total de 12 puncte.

Ultimul meci al acestei etape din această grupă este cel dintre CSM Phoenix CSU Galați și CSM Mediaș. Cele două formații se află la un singur punct distanță una de cealaltă, prin urmare, o victorie a oaspeților ar produce un echilibru și în subsolul clasamentului. În schimb, dacă echipa din Galați reușește să se impună și ABC Athletic Constanța produce surpriza în fața Stelei, atunci CSM Phoenix se apropie tare de vicecampioana României. În tur, CSM Mediaș a pierdut pe teren propriu la o diferență de 12 puncte, scor 74-86.

Programul din această seară este următorul:

CSO Voluntari – CS Știința Dinamo București (ora 18:00)

ABC Athletic Constanța – CSA Steaua București (ora 18:00)

CSM Phoenix CSU Galați – CSM Mediaș (ora 19:30)

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!