Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, o nouă victorie importantă în Liga Națională

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.03.2019

CSO Voluntari a câștigat capul de afiș al etapei a 7-a din Grupa Galbenă a Ligii Națioanale de Baschet Masculin. Ilfovenii au trecut pe teren propriu de Dinamo Știința București cu scorul de 80-70 și i-au egalat pe bucureșteni în clasament.

Dinamo a început perfect partida de la Voluntari și a marcat primele 7 puncte, prin Barro și Kemp. Goran Martinic a spart gheața pentru gazde, după un minut și jumătate. Tudor Gîrbea cu o triplă și același Martinic restabileau egalitatea. Sfertul s-a desfășurat într-o notă echilibrată dar cu gazdele la conducere, care avea să și câștige prima secvență, cu scorul de 21-17. Kumpys a marcat o triplă la reluarea jocului dar Dinamo s-a înmuiat din nou rapid și le-au permis gazdelor să se desprindă la 30-22. Dinamo a comis o cascadă de turnovers, iar Voluntari a profitat și și-a majorat diferența la 14 puncte. A urmat un time-out cerut de Tudor Costescu, după care oaspeții au marcat 7 puncte la rând și venea moemntul celuilalt tehnician să solicite timp de odihnă. Ilfovenii au reușit să oprească run-ul oaspeților și să-și asigura un avantaj de 6 lungimi la pauză, scor 41-35.

Voluntari a început bine și repriza secundă și a marcat 6 puncte la rând prin care se distanță din nou. Ioniță cu o triplă a semnat primele puncte pentru Dinamo în partea a doua a jocului. Gazdele au replicat cu 5 puncte prin Lazăr și Martinic și scorul ajungea la 52-38 și venea un nou time-out din partea lui Tudor Costescu. Dinamoviștii au răspuns bine după timpul de odihnă și au reușit din nou 7 puncte la rând, prin care relansau meciul. Oapseții nu au menținut ritmul și din nou gazdele își asigurau un ecart important, 63-47 după 30 de minute de joc. Dinamo a încercat să mai revină o dată în joc dar gazdele au menținut totul sub control grație aruncărilor de la distanță, care au intrat la momentul potrivit. Astfel, partida de la Voluntari s-a încheiat cu scorul de 80-70.

Goran Martinic a fost omul meciului cu 18 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Danilo Tasic a avut și el o contribuție majoră, 17 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Trey Ziegler a venit de pe bancă cu 11 puncte și 6 recuperări.

Ousmane Barro și Michael Deloach au fost principalele guri de foc de la Dinamo, ambii reușind să marcheze câte 18 puncte.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!