Stiri Juniori U17 Masculin

CSS Nr 6-Champions București, noua campioană națională la categoria U14 Feminin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.05.2017

Baschetbalistele de la CSS Nr 6-Champions București și-au adjudecat aurul național la categoria U14 după o finală intens disputată în fața fetelor de la ACS Admar Costinești-București, scor final 64-60

Astfel, după cele 5 zile de competiție la Turneul Final U14 Feminin găzduit în Sala „Agronomia” din Capitală, Champions București devine campioană națională la această categorie de vârstă, Admar Costinești-București este vicecampioana, în timp ce CSS Bega Timișoara a cucerit medaliile de bronz. 

Tinerele jucătoare de la Nr 6-Champions București au început tare finala mare a Turneului Final, câștigând sfertul inaugural cu 20-12, în timp ce sfertul secund situația a fost una mai echilibrată, 18-17 pentru Admar. La pauza mare, Champions conducea pe tabelă cu 37-30. 

Sfertul 3 le-a aparținut în totalitate baschetbalistelor de la Admar Costinești-București care s-au impus cu un parțial de 19-8, intrând în decisiv cu un avantaj de 4 puncte, 49-45. Intrare în ultimele 10 minute de joc ambele formații au început asaltul final pentru aurul național, Champions fiind însă mai hotărâtă, reușind să revină rapid în joc, iar în urma unui parțial de 19-11 în ultimul sfert s-au impus în cele din urmă la 4 puncte diferență, scor final 64-60, câștigând astfel marea finală și titlul de campioane. 

Punctele formației câștigătoare au fost marcate de Alexia Vlad Neagu 26, Alexandra Cătălina Ion 14 (12 recuperări), Jessamine Murdzek 12 (14 recuperări), Ana Maria Alexandra Voicu 8 (7 recuperări), Ana Teodorescu 2 (8 recuperări), respectiv Mara Ciungan 2 (8 recuperări). De cealaltă parte, de la Admar au înscris Theodora Elena Petrescu 14 puncte, Meira Drăgușin 12 (14 recuperări), Ana Maria Rafaela Stanciu 12 (10 recuperări), Alexandra Șalupa 10, Stephanie Adelais Duna 8 (7 recuperări), în timp ce Andreea Nemuc și Alexandra Funie au încheiat ambele cu câte 2 puncte marcate. 

Clasamentul final al Turneului Final U14 Feminin:

1. CSS Nr 6-Champions București 

2. ACS Admar Costinești-București

3. CSS Bega Timișoara

4. Olimpia București 

5. CSS Craiova

6. ACS Roth Baia Mare

7. For You Cluj-Napoca

8. CSS Sfântu Gheorghe

*Foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!