Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia a câștigat la Cluj după un meci cu multe ratări

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2017

Universitatea Cluj și CSU Alba Iulia s-au întâlnit la Sala Polivalentă, care a fost foarte goală. În tribună a stat și Stroman, pivotul Universității. Scorul a fost 61-65, pe sferturi 14-9, 12-23, 17-20 și 18-13. Gazdele au condus în prima parte, dar oaspetele au preluat conducerea în sfertul secund și s-au distanțat până la un maxim de 12 puncte. Clujencele s-au apropiat de câteva ori, dar au avut prea multe momente în care nu au găsit drumul spre coș. Formația din Alba Iulia a dus mingea ușor la Radovic care a dominat în lupta 1 la 1 sub panou.

Dragan Petricevic a început partida cu Voica, Ghizilă, Vorpahl, Bachvarova și Kalusic. Manuel Rodriguez le-a avut în 5-ul de start pe Fleșer, Radovic, Fodor, Fleming și January. Fodor a deschis scorul după o tranziție ofensivă rapidă, iar Fleming a dublat avantajul oaspetelor. Clujencele au ratat foarte mult din apropierea inelului și au reușit primele puncte în minutul trei, prin Bachvarova. Și alb-albastrele au pus mingea alături din spațiul de trei secunde, fiind deja în penalizare după trei minute și jumătate. Părău a dus prima dată formația gazdă în avantaj, cu o pătrundere reușită. Bachvarova și Vorpahl au făcut 10-4, iar la prima pauză scorul era 14-9. Clujencele au înscris 4 coșuri din acțiune din 18 în prima perioadă de joc, iar CSU avea 2 din 21, cu un procentaj foarte mic de reușite, 9%.

Morrissette a intrat la oaspete în sfertul secund și a înscris primele puncte, iar Cutaș apropia echipa vizitatoare la un punct. Taylor a înscris pentru 16-13. A urmat run-ul de 14 puncte al elevelor lui Rodriguez, în timp ce clujencele nu au găsit drumul spre coș timp de șase minute, iar scorul devenea 16-27. Voica a marcat de la distanță și a oprit seceta din atacul alb-negrelor. Părău a reușit cinci puncte la rând, iar Taylor își apropia echipa la trei lungimi. Cutaș a înscris ultimul coș al sfertului, de după semicerc, iar la vestiare s-a intrat la scorul de 26-32.

Kalusic și Părău au apropiat U la două lungimi, 30-32, dar americancele de la Alba au înscris 9 puncte la rând și scorul devenea 30-41. Petricevic a cerut time-out. Taylor reușea primul coș al gazdelor după aproape trei minute și scutura plasa de la distanță pentru 35-43. Radovic își domină adversarele sub panou și ecartul se menținea în jur de 10 lungimi. Scorul la ultima pauză a fost 43-52.

Oaspetele s-au menținut în avantaj, dar clujencele s-au apropiat la patru puncte după triplele lui Voica și Bachvarova, iar scorul era 61-65 cu un minut până la final. În acel minut s-a jucat haotic, cu multe pase greșite și nici una din cele două echipe nu a marcat. CSU avea repunerea din lateral cu 6,8 secunde rămase din joc, dar a făcut turnover de 5 secunde. A fost rândul lui Petricevic să ceară time-out, dar Taylor nu a găsit ținta, cu o aruncare dezechilibrată. S-a încheiat 61-65 și albaiuliencele și-au trecut în cont a treia victorie în campionat.

Ana Radovic a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia s-au mai remarcat January cu 13 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive, respectiv Morrissette cu 11 puncte.

Radoslava Bachvarova a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte. Tânăra Irina Părău a intrat de pe bancă și a făcut un meci foarte bun cu 15 puncte și 7 recuperări, în timp ce Vorpahl a încheiat partida cu 11 puncte, 9 recuperări și 7 assist-uri.

Oaspetele s-au impus grație celor 38 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 22 mai mult ca alb-negrele. Clujencele au înscris mai mult de după semicerc, 8 triple din 30 (26%), față de 3 din 11 cât au avut alb-albastrele. Au fost multe ratări din acțiune, cu gazdele având un procentaj modest de reușite, 28% (20 din 71). Albaiuliencele au marcat 40% din aruncările din acțiune (26 din 65).

Cu acest rezultat CSU Alba Iulia urcă pe patru cu 8 puncte. U Cluj rămâne cu un succes și are 5 puncte, la fel ca și celelalte două echipe din coada clasamentului. 

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!