Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia a izbutit ultimele transferuri

Paul Olar

Paul Olar
20.08.2014

CSU Alba Iulia și-a definitivat lotul de jucătoare prin ultimele două transferuri anunțate în această săptămână. Conform site-ului ziarulunirea.ro, gruparea ardeleană a ajuns la un numitor cu baschetbalistele Jessica Kuster, Milica Deura și Larisa Toma.

Ultima sportivă amintită a evoluat sub comanda lui Miroslav Popov și în stagiunea precedentă. Experimentatul pivot a strâns 30 de prezențe în ultima ediție a Ligii Naționale, remarcându-se cu medii de 6.2 puncte, 5.5 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.0 capace, respectiv 11.0 la eficiență. Toma este una dintre cele mai cunoscute componente ale trupei din Alba Iulia, centrul trecând de-a lungul carierei și pe la CSM Târgoviște sau ICIM Arad.

La polul opus, Jessica Kuster se află la prima experiență în afara graniței Statelor Unite. Ea măsoară 1.88 de m și evoluează pe postul de extremă de forță. Originară din San Antonio, Kuster a jucat la colegiul Rice Owls, acolo unde a fost lider absolut la puncte marcate și recuperări. Jessica a totalizat în competiția universitară 2.081 puncte, mai mult decât orice atlet legitimat la Rice. De asemenea, americanca are la activ două meciuri în WNBA, disputate în maieul lui San Antonio Stars.

Milica Deura se laudă, în schimb, prezențe internaționale  alături de naționala Bosniei. Sportiva născută în anul 1990 este o componentă de bază a reprezentativei ex-iugoslave. Deura activează pe postul de fundaș, măsurând 1.78 m. Totodată, ea strâns cinci partide în ultima ediție de EuroCup, fără să înscrie vreun punct.

Astfel, efectivul trupei din Alba Iulia cuprinde, potrivit sursei amintite anterior, următoarele nume: Alexandra Uiuiu, Larisa Toma şi Mihaela Gherman (din vechiul efectiv), Dora Ardelean şi Marta Fodor (Danzio Timişoara), Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena), Milica Deura (Bosnia), L’Oreal Joy Price (USA, CSM Oradea), Wumi Agunbiade (22 ani, componentă a naţionalei Canadei, ultima dată în USA la Duquesne Duke), Valencia McFarland (22 ani, USA, Ole Miss) şi Jessica Kuster (USA, San Antonio Stars).

*Foto: Facebook CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!