Stiri Cupa României Feminin

CSU Alba-Iulia câștigă prima semifinală din Cupa României, la capătul unui meci extrem de disputat cu CST Alexandria

Eduard Popa

Eduard Popa
13.03.2015

CSU Alba-Iulia se califică în finala Cupei României după victoria în compania celor de la CST BC Alexandria, scor 73-69. A fost un meci foarte disputat, decis în ultimele secunde de cele două libere înscrise de Valencia McFarland. 

CSU Alba-Iulia a început mai bine meciul, câștigând primul sfert cu 19-11, grație în mod special lui Elisabeth Pavel (8 pct în primul sfert) și lui Wumi Agunbiade (7 pct, 3 recuperări și 2 pase decisive în același interval). După primul sfert principala marcatoare a alb-iuliencelor în LNBF, Jessica Kuster, nu avea niciun punct înscris. 

În al doilea sfert al partidei Alexandria a revenit pe tabela de marcaj, practicând o apărare mai agresivă. Chiar cu 4 minute și 22 secunde rămase până la sfârșitul primei reprize teleormănencele reveniseră la un singur punct în spatele adversarelor (27-26), după un coș de trei puncte marcat de Nicole Webb. Însă apărarea agresivă s-a întors pe finalul primei reprize împotriva lui CST, Alba-Iulia reușind să înscrie 13 pct din cele 19 din al doilea sfert de la linia de fault, din care 10 au venit pe mâna Jessicăi Kuster. Astfel, Alexandria a câștigat sfertul doi, scor 19-22, iar la sfârșitul primei reprize tabela indica un avantaj de 5 puncte pentru CSU Alba-Iulia, scor 38-33.

În a doua repriză antrenorul Alexandriei, Mădălin Piperea, a mutat cu Nicole Webb în linia de start. Această strategie a dat roade la început, teleormănencele ajungând chiar în avantaj, scor 41-40, grație unui parțial de 8-2 pentru Alexandria. Însă CSU a reintrat în joc și în urma unui alt parțial de 14-5, de data aceasta pentru alb-iulience, să treacă în fața cu scorul de 54-46. De altfel ardelencele aveau să câștige al treilea act al partidei cu 24-22. 

De altfel soarta celor de la Alexandria părea pecetluită când Morgan Stroman, principala marcatoare a echipei, a ieșit din joc din pricina faulturilor comise. De asemenea, Alba-Iulia luase un avantaj de 13 puncte (68-55) cu șapte minute rămase din partidă. Însă pe fondul unui sacrificiu senzațional al Stefkăi Miteva (20 de recuperări) care a jucat în ultimele minute ale partidei într-un picior după ce și-a sucit glezna și împinse din spate de o extraordinară Nicole Webb, teleormănencele au revenit în joc, ajungând în ultimul minut al partidei la numai două lungimi distanță de CSU Alba-Iulia (scor 71-69). Însă după un ultim atat ratat de jucătoarele din Alexandria, Valencia McFarland încheie socotelile cu două libere iar tabela de marcaj indică scorul final 73-69.

Principala marcatoare a partidei a venit de pe banca de rezerve a Alexandriei, de unde Nicole Webb a trebuit să suplinească absența lui Stroman,care a jucat doar 20 de minute. Webb a înscris 27 de puncte, record stagional, punctând de cinci ori din spatele arcului de 3 puncte din 13 tentative. Principalele marcatoare ale lui CSU Alba-Iulia au fost Jessica Kuster și Elisabeth Pavel cu 18 pct. Kuster a mai reușit și un double-double cu 10 recuperări, și în ciuda unui procentaj din acțiune mai mult decât modest (2/9 de la 2 pct, 0/3 de la 3 pct), americanca și-a luat revanșa cu vârf și îndesat de la linia de fault, unde a fost perfectă: 14/14. De asemenea, Agunbiade, care a avut probleme cu greșelile personale ce au limitat-o la 20 de minute, a avut o linie statistică de 15 pct, 6 recuperări și 4 intercepții.   

Văzând performanțele jucătoarelor putem ghici unde s-a făcut diferența dintre cele două echipe. Jucătoarele din Alexandria au avut foarte multe încercări din spatele liniei de 3 puncte, dar fără rezultatul scontat: numai 27%, în urma a 9 aruncări reușite din 33 de tentative. CSU Alba-Iulia a avut doar 8 aruncări de trei (marcând 2), însă au fost mult mai prezente în spațiul de trei secunde, înscriind de 23 de ori din 29 de aruncări de la linia de fault (procentaj 79%), pe când Alexandria a avut numai 11 libere, din care au marcat 8. 

Adversara lui CSU Alba-Iulia se va afla în urma disputării a celei de-a doua semifinale din Cupa României, dintre ICIM Arad și Sepsi Sfântu Gheorghe, partida ce se va disputa de la ora 19:30, în direct pe Dolce Sport 2. 

foto: facebook CSU Alba-Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!