Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia, obligată de Tribunalul Alba la plata a 20.000 de euro către Tomas Bilek

Adrian Firican

Adrian Firican
15.01.2018

Atât Tomas Bilek (stânga) cât și Nicușor Marcu (centru) au acționat în judecată clubul condus de Bogdan Duma (dreapta) / Foto sportalba24.ro

Problemele se adâncesc la Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia, grupare care acumulează în continuare datorii de peste zeci de mii de euro. Clubul condus de Bogdan Duma a primit recent o amendă de 10.000 euro din partea Federației Române de Baschet pentru retragerea echipei satelit din Liga I, iar Tribunalul București a obligat CSU la plata a 8.400 de dolari către o fostă sportivă, clubul afându-se în pragul unei anchete penale pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Recent conducerea din județul Alba a primit o nouă veste ce va afecta visteria clubului. Conform unei decizii definitive a Tribunalului Alba, CSU este obligată la plata a 20.000 de euro către fostul tehnician Tomas Bilek. Cinci ani de zile a avut de așteptat tehnicianul ceh pentru ca gruparea universitară să-și respecte obligațiile contractuale.

Astfel, Tribunalul a menținut soluția pronunțată de Judecătoria Alba Iulia și a obligat clubul la plata sumei de bani reprezentând "titlu de sancțiune și compensație conform contractului de anulare (tranzacție) încheiat între părți la data de 31.01.2013."


CSU Alba Iulia nu se află la prima abatere de acest gen. În urmă cu doi ani, fostul antrenor principal al grupării în sezonul 2016/2017, Nicușor Marcu, a acționat clubul în judecată pentru neplata sumei de 20.200 de lei, însă cele două părți au ajuns ulterior la o înțelegere în fața Judecătoriei Alba Iulia.

CSU nu este singurul club din baschetul feminin românesc ce nu și-a respectat obligațiile contractuale față de un fost antrenor. CSM Târgoviste, printr-o hotărâre BAT, este obligată la plata a peste 100.000 euro către fostul tehnician George Dikeoulakos, în timp ce CSM Satu Mare l-a dat afară pe Jose Araujo deși acesta mai avea contract pe încă un sezon, portughezul acționând în judecată gruparea sătmăreană.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!