Stiri Cupa României Feminin

CSU Alba Iulia, prima formație calificată în finala Cupei României

Paul Olar (Sfântu Gheorghe)

Paul Olar (Sfântu Gheorghe)
13.03.2015

CSU Alba Iulia va disputa o nouă finală, în nici șapte zile. Gruparea ardeleană s-a calificat în ultimul act al Cupei României, ca urmare a succesului obținut în fața echipei CST BC Alexandria, scor 73-69.

CSU Alba Iulia începe cu Valencia McFarland, Alexandra Uiuiu, Jessica Kuster, Wumi Agunbiade, Eli Pavel, în timp ce Alexandria se bazează pe o formație alcătuită din Shanita Arnold, Rachel Foffey, Anca Sipoș, Morgan Stroman, Stefka Miteva.

Alexandria câștigă angajamentul și pornește înspre coș, dar ratează prin Stroman. Alba ajunge în posesia balonului și înscrie primele patru puncte ale încleștării. Rachel Coffey sparge defensiva adversarelor și aduce primele puncte ale formației pregătite de Mădălin Piperea. Gazdele sunt mai inspirate la finalizare, iar Wumi Agunbiade punctează de la semi-distanță, determinându-l pe Piperea să ceară timp de odihnă, 4-9. Alb-albastrele sparg defensiva Alexandriei, Agunbiade marcând pentru 15-6. Shanita Arnold dă replica de la mare distanță, însă Alba își adjudecă actul întâi, 11-19.

Inexactitățile de ambele tabere continuă și în debutul actului doi, inaugurat de Adrienne Webb. Ulterior, Shanita Arnold își apropie colegele la patru lungimi, 18-23, în urma unui contraatac. Recuperările ofensive izbutite de teleormănence dau roade, așa că Adrienne Webb punctează din nou, 20-23. Morgan Stroman primește aplauze din partea publicului grație unei schimbări de direcție spectaculoase, acțiunea finalizându-se cu coș, 23-25. Precizia Jessicăi Kuster liniștește oarecum apele pentru CSU,  38-33.

Duelul se reia la fel de energic, cu formația Alexandriei dornică să ajungă la conducere. Shanita Arnold conferă viteză atacului echipei sale, în timp ce Alina Chivu își face simțită prezența pe parchet de la prima apariție. Sportiva româncă le trece pe galben-albastre la conducere, însă nu pentru foarte mult timp.Valencia McFarland și Adrienne Webb oferă un spectacol ofensiv excelent, iar combatantele merg cap la cap. Spre ghinionul vizitatoarelor, Stefka Miteva suferă o accidentare la gleznă în minutul 25 și este scoasă pe brațe din teren. Mai apoi, Price scutură plasa din spatele liniei de 6.75 și își desprinde coechipierele la 54-46. Deși Anca Sipoș și Adrienne Webb nu se lasă mai prejos, Alba Iulia controlează actul trei, încheiat cu  62-55.

CSU Alba Iulia începe remarcabil actul decisiv, reușind șase puncte la rând, 68-55. Întâiul coș al Alexandriei vine abia după cinci minute, când Rachel Coffey face șah mat defensiva ardelencelor. Apoi, Adrienne Webb limitează ecartul la doar patru lungimi, 68-64. Pavel scoate pe Alba-Iulia din falimenet, dar Coffey are resurse să strângă și mai mult situația, 71-69. Urmează ratări succesive până la faultul scos de Alexandra Uiuiu. Jucătoarea româncă ratează ambele aruncări libere și Arnold zboară spre coșul adversarelor, dar ratează. Kuster și compania prind la mare luptă balonul și își asigură victoria, cu o secundă rămasă din joc.

Remarcate

CSU Alba Iulia – Jessica Kuster s-a remarcat cu 18 puncte și 10 recuperări, pe când Eli Pavel a strâns 18 puncte și 7 recuperări.

CST BC Alexandria – Adrienne Webb a ieșit în evidență prin 27 de puncte și 3 recuperări. O prestație impresionantă și-a trecut în cont și Stefka Miteva, autoare a 4 puncte și 20 de recuperări.

Foto: Facebook CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!