Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia primește vizita Universității Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.01.2018

CSU Alba Iulia și Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională. Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasament.

Formația din Alba Iulia ocupă locul 4 cu 19 puncte după 6 victorii și 7 înfrângeri. Universitatea Cluj este pe 7, cu 16 puncte și un bilanț de 4 succese și 8 eșecuri. Gazdele partidei de mâine au o medie de puncte primite puțin mai mică față de a oponentelor (73,6 față de 74,6). În ceea ce privește atacul, clujencele stau mai bine, cu o medie de 72,8 puncte marcate față de 68,2.

Formația lui Manuel Rodriguez are un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri pe propriul teren în acest campionat. Gruparea pregătită de Dragan Petricevic are 2 victorii și 4 înfrângeri în deplasare.

CSU a pierdut în ultima etapă, 52-76 la Sfântu Gheorghe. Alb-albastrele au fost la al doilea eșec în acest an, după ce au pierdut acasă cu Olimpia Brașov, scor 66-70. Cele două înfrângeri au venit după trei succese la rând, acasă cu CSBT Alexandria și CSM Satu Mare, respectiv la Târgu Mureș.

„U” a câștigat în etapa precedentă, acasă, cu CSBT Alexandria. A fost 85-79 după prelungiri. Cu acel rezultat clujencele au oprit o serie de patru înfrângeri, trei dintre acestea fiind în deplasare, la Sfântu Gheorghe, Satu Mare și Timișoara. Al 4-lea a fost pe propriul teren cu formația din Arad. Ultimul succes al clujencelor pe teren străin a fost cel din etapa a 7-a, la Târgu Mureș.

Meciul tur dintre Universitatea Cluj și CSU Alba Iulia s-a disputat în 20 noiembrie, imediat după pauza de trei săptămâni pentru meciurile naționalei. Atunci clujencele au jucat prima dată în Sala Polivalentă. Oaspetele s-au impus cu 65-61. Ana Radovic a fost coșghetera acelei partide cu 19 puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. De la gazde cea mai bună marcatoare a fost Bachvarova cu 16 puncte. Bulgăroaica nu mai face parte din lotul clujencelor, la fel ca Silvana Jez. Vicecampioana le-a adus între timp pe Amanda Thompson și Olena Samburska. La CSU a fost transferată Alina Crăciun.  

În meciul din etapa a 6-a s-a consemnat a 20-a victorie pentru CSU Alba Iulia în partidele cu Universitatea Cluj-Napoca. Alb-albastrele și-au adjudecat ultimele cinci dueluri directe. Ultima victorie obținută de alb-negre a fost în decembrie 2015, când clujencele s-au impus acasă la un punct.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Universitatea Cluj-Napoca se joacă miercuri, de la ora 18. Vor arbitra Alexandra Stan, Laszlo Bukuresti și Laszlo Bojte, supervizați de Romi Stănciulescu.

*foto: Marius Jucan 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!