Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia se impune în fața celor de la CSM Satu Sare

Valentin Todea

Valentin Todea
23.12.2017

Alba Iulia a obținut un succes important împotriva formației din Satu Mare, scor 85-81 (17-22, 23-19, 24-20, 21-20). Întâlnirea a fost una intens disputată, ambele grupări fiind eficiente pe faza ofensivă.

CSU Alba Iulia a început în formula Jessica January – Andreea Fleșer – Marta Fodor – Alina Crăciun – Ana Radovic, CSM Satu Mare având un prim cinci alcătuit din Marina Sfîrlea – Porchia Green – Taneisha Harrison – Andra Mandache – Marina Solopova.

După aproape patru minute scurse, vizitatoarele se distanțaseră la 7 lungimi, 6-13, după ce Mandache a înscris de la mare distanță. Gazdele au redus din diferența după un minut, 9-13, dar formația din Satu Mare a reușit să finalizeze mai multe atacuri consecutive iar scorul a devenit 9-21. Ignat și January au transformat din afara semicercului pentru ca tabela să indice 15-21, iar Fleming a stabilit scorul după primele zece minute după ce a marcat ambele libere acordate.

La reluare, Alba Iulia a realizat un run de 9-0, Cutaș reușind să-și aducă formația în avantaj după un coș din spatele arcului de cerc, 24-22, iar Fleming a reușit un lay-up pentru 26-22. Fodor a înscris și ea de la 3 puncte, 29-24, fiind imitată mai apoi de către Morrissette, 32-26. Mandache nu s-a lăsat mai prejos și a micșorat ecartul la 3 lungimi prin același procedeu, 32-39, dar aceeași americană a scuturat din nou plasa de la mare distanță în două rânduri, 38-31. Green a reușit un three-point play pentru 38-34, pentru ca tot ea să fie exactă de la linia de fault, 38-36. Ulterior, Alexandra Uiuiu și-a readus formația la conducere din spatele semicercului, 38-39. La pauza mare, tabela indica 40-41, meciul promițând a fi unul antrenant și în repriza secundă.

Cele două combatante au mers cap la cap în primele minute ale sfertului trei, până când echipa din Cetatea Unirii s-a distanțat la 6 puncte, scor 51-45, însă sătmărencele au micșorat diferența imediat la 2 puncte, 51-49. Cu toate acestea, elevele lui Rodriguez au reușit un run de 10-0 iar tabela avea să indice 61-49. Harrison este autoarea unui three-point play cu două minute rămase din primele treizeci iar tabela indica 64-56. Solopova a contribuit și ea cu încă două puncte, 64-58, iar Andreea Lazăr reușește de asemenea un coș cu fault din care scoate cele 3 puncte, 64-61, acesta fiind și scorul înaintea ultimului act.

Sfertul patru a început cu oaspetele trecând din nou în avantaj prin Mandache, 64-65, însă Morrissette a transformat ulterior trei aruncări libere consecutive, 67-65. Solopova și Mandache și-au adus iar formația la conducere, 67-71, în timp ce Morrissette a continuat să performeze pentru gazde, punând alte 5 puncte pe tabelă, 72-73. Andreea Lazăr transformă din spatele semicercului pentru 72-76, iar Morrissette continuă să înscrie și ea din afara arcului de cerc, 75-76. După ce Fodor și Radovic au punctat din apropiere pentru 79-76, Morrissette și-a continuat recitalul de la mare distanță, 82-78. January a făcut 85-80 din afara semicercului, în timp ce Solopova a transformat una din cele două libere pentru a stabili scorul final.

Venită de pe banca de rezerve, Ashley Morrrissette a fost de neoprit pentru CSU Alba Iulia, adunând 28 de puncte, 3 pase decisive, o intercepție și o recuperare. Jessica January a înscris 14 puncte la care a adăugat 5 assisturi, 4 recuperări și o intercepție. Ana Radovic a marcat 13 puncte pentru învingătoare, completate de 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac.

Principala evidențiată de la CSM Satu Mare a fost Taneisha Harrison, cea care a terminat confruntarea în double-double. Jucătoarea din Statele Unite a reușit 23 de puncte, 11 recuperări, 2 assisturi și o intercepție. Porchia Green și Marina Solopova au înscris fiecare câte 13 puncte, la care au adăugat 5 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și un capac, respectiv 7 recuperări, 5 assisturi și un capac.

*Foto: absport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!