Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia si Bogdan Duma, cercetați de procurorii din Alba Iulia

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.05.2018

Stagiunea 2017/2018 a fost una teribilă pentru Clubul Sportiv Universitar din Alba Iulia. După un început de sezon promițător, problemele au lovit rând pe rând echipa condusă de către presedintele Bogdan Duma, iar actualmente CSU se confruntă cu cea mai mare problemă dintre toate si anume o anchetă penală.

Vitorul este incert la Alba Iulia. Pe lângă amenda de 10.000 de euro, alături de -3 puncte în clasament și maxim 2 jucătoare străine în ediția următoare de campionat, sancțiuni impuse de către FRB ca urmare a retragerii satelitului din Liga 1, Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia se confruntă si cu probleme de ordin financiar față de jucătoarele ce au activat în sezonul 2017/2018 la gruparea alb-albastră.

"Cireasa de pe tort" este însă o anchetă penală pentru nerespectarea unei horărâri judecătorești. Mai exact, jucătoarea Omowumi Agunbiade, componentă a echipei în sezonul 2014/2015, a acționat în judecată pe CSU Alba Iulia pentru neplata drepturilor salariale aferente lunilor martie - aprilie 2015 precum și a unor bonusuri de obiectiv.

Pe data de 25.05.2017 Tribunalul București a dat câștig de cauză sportivei, iar aceasta a început executarea silită a clubului. Conducerea clubului a refuzat însă să dea curs popririlor sub pretextul că este un club finanțat din bani publici, iar în momentul de față în buget nu este alocată nicio sumă special destinată executărilor silite. Cu alte cuvinte clubul refuză să ducă la îndeplinire o serie de obligații stabilite prin horărâri judecătorești conduită sancționată de art. 287 Cod Penal

(1) Nerespectarea unei horărâri judecătorești săvârșită prin: d) neexecutarea horărârii judecătorești privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată (...) se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. 

Drept urmare, pe rolul parchetului din Alba Iulia s-a deschis dosarul cu numărul 570/P/2018, iar sportiva Omowumi Agunbiade solicită angajarea răspunderii penale a CSU Alba Iulia si a presedintelui Duma Bogdan

Adunate la un loc, toate aceste probleme pun serios sub semnul întrebării participarea echipei CSU Alba Iulia în ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet feminin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!