Stiri Cupa României Feminin

CSU Alba Iulia va juca la Final 8-ul Cupei României, în locul retrasei Phoenix

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2017

CSU Alba Iulia va participa la turneul final al Cupei României, în locul lui Phoenix Galați. Decizia a fost anunțată de Comisia de Competiții care a decis și anularea tuturor rezultatelor de la meciurile jucate de Phoenix Galați în cadrul Ligii Naționale.

Ținând cont de prevederile art 5 litera G din RS al Cupei României raportat la art 3 litera B alineatul 2 din RS al Cupei României,  locul echipei retrase Phoenix Galati va fi ocupat de formatia CS Universitatea Alba Iulia clasată la finalul primei faze a competiției pe locul 3 al echipelor „lucky loser”.

Astfel, CSU Alba Iulia va lua la turneul final locul echipei care a eliminat-o în primul tur al competiției, cu 124:116 per totalul celor două manșe. Ardelencele au fost pe locul trei în clasamentul învinselor norocoase, dar vor juca, până la urmă, la turneul final.

Deși a retras echipa de fete pentru a da o șansă celei masculine să existe în continuare, decizia va scump costa clubul gălățean.

Ținând cont de prevederile art 23.18 litera c din RGOC în urma retragerii după începerea competiției, atât din LNBF cât și din L1F, CCLTO decide penalizarea echipei Phoenix Galați cu suma de 20.000 Euro.

Phoenix Galați a jucat 5 partide în Liga Națională înainte să se anunțe desființarea echipelor de senioare  din cauza problemelor financiare. Toate rezultatele gălățencelor din campionat vor fi anulate, astfel că vor pierde câte două puncte în clasament: BC Sirius Târgu Mureș, Olimpia Brașov, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Universitatea Cluj-Napoca și CS SCM Timișoara.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!