Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești și Steaua CSM se confruntă în etapa XIX

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.02.2014

LNBM

Etapa XIX

Sala Olimpia

Vineri, 21.02.2014, ora 19:00

13-5   8-9

În etapa cu numărul XIX este programat la Ploiești meciul dintre CSU Asesoft și Steaua CSM EximBank. Acesta partidă este prima cu adevărat importantă a etapei, care va începe la ora 19:00 și care se va desfășura în Sala Olimpia.

Partida de vineri (21.02), găsește cele două combatante în stări diferite. Echipa gazdă vine după o înfrângere usturătoare din fieful celor de la BC Mureș, pe când Steaua a luat o gură mare de oxigen după victoria de pe teren propriu în fața celor de la BC Timișoara, o candidată directă la ultimele locuri care asigură calificare în playoff. Totuși CSU Asesoft Ploiești nu a înregistrat niciun eșec pe teren propriu în această stagiune.

Istoria confruntărilor direct din ultima perioadă este una destul de săracă, Steaua absentând sezoane bune din elita baschetului românesc. Din 11 confruntări, campioana en-titre a câștigat 7, din 2009 încoace. La ultima întâlnire, avută în capitală, CSU Asesoft Ploiești s-a impus cu scorul 71-53.

De la întâlnirea din tur în ambele loturi au survenit modificări importante. La prahoveni au venit Bojan Popovic și Ante Krapic pentru a suplini plecarea lui Chris Dunn și îmbolnăvirea lui Dragan Zekovic. În tabăra militarilor prima modificare față de meciul a suferit-o banca tehnică, Mladen Jojic fiind înlocuit de Niksa Bavcevic. Și la nivelul lotului de jucători Steaua a mutat, aducându-i pe americanii Greg Mangano și Brian Mills.

Acesta meci va fi unul special pentru Robert Nyakundi. Americanul joacă împotriva echipei care l-a adus în baschetul românesc și care i-a dat șansa să evolueze la un nivel destul de înalt după ce acesta a absolvit la Southern Methodist University. Într-adevăr extrema în vârstă de 25 de ani nu se va întoarce în sala în care a jucat în culorile Asesoftului, pentru că sezonul trecut ploieștenii au jucat la Brazi. Nici Virgil Stănescu și Adrian Tudor nu vor fi departe de sentimentele lui Nyakundi, și cei doi români făcând parte anul trecut din lotul care câștiga în final trofeul LNBM.

Obiectivele celor două formații pentru această parte secundă a campionatului sunt total diferite. Cu un record de 13 victorii și 5 înfrângeri, CSU Asesoft Ploiești se află momentan pe poziția a 4-a în clasament. Cu siguranță până la finele sezonului regulat echipa lui Vladimir Arnautovic țintește fotoliul de lider sau un loc cât mai avantajos înaintea playoff-ului. Dincolo, Steaua are cu totul alte aspirații. Militarii speră să prindă ultima poziție de playoff, momentan aflându-se în afara locurile care duc acolo, cu 8 victorii și 9 înfrângeri dar și cu un meci mai puțin disputat în fața celor de la Gaz Metan Mediaș. Astfel partida cu Asesoft este una extrem de importantă pentru Stănescu și compania care nu-și prea permit pași greșiți.

Așadar prima partidă cu adevărat important a etapei cu numărul XIX va demara vineri (21.02) cu începere de la 19:00 și va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!