Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești debutează în playoff în fața Energiei Rovinari

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.04.2014

LNBM

Playoff

Meciul 1

Vineri, 25 aprilie, ora 20:00

Faza eliminatorie din Liga Națională de Baschet Masculin debutează pe 25 aprilie iar la Ploiești este programat meciul dintre CSU Asesoft și Energia Rovinari. Campioana en –titre va beneficia de avantajul terenului propriu după ce a terminat sezonul regulat pe prima poziție, în urma celor 21 de victorii și 5 înfrângeri. Energia a încheiat pe ultima poziție calificantă cu un record de 15 victorii și 11 înfrângeri.

Primul meci de Ploiești este programat pe 25 aprilie la ora 20:00 iar cel de al doilea pe 26 aprilie cu începere de la aceiași oră.

Cele două formații par să se cunoască foarte bine după ce în acest sezon s-au întâlnit deja în trei rânduri. CSU Asesoft a s-a impus în ambele partide din LNBM în fața Energiei însă a clacat chiar când le era lumea mai dragă, în semifinalele Final Four-ului Cupei României, organizat chiar la Ploiești.

Formația din Târgu-Jiu este condusă în continuare de Radu Stroescu, tehnicianul care nu a pierdut nici o partidă din postura de antrenor principal. Echipa sa s-a impus și în finala cupei după ultimul succees cu Asesoft, în timp ce și ploieștenii au câștigat la pas finala mică cu BCM U Pitești.

CSU Asesoft Ploiești este formația mai experimentată și care este obișnuită cu meciurile și succesele din playoff. Formația lui Vladimir Arnautovic a câștigat ultimele 9 titluri de campioană în ultimele 10 ediții de campionat. Energia revine în playoff după ce în  sezonul trecut a ratat acest obiectiv.

Duelurile directe dintre conducătorii de joc și pivoți pot fi determinante. Gerald Lee a demonstrat că este capabil să câștige meciuri de unul singur dacă este angajat de colegii săi. Pivotul oaspeților, Ermin Jazvin a evoluat la un nivel ridicat și nu s-a văzut niciodată depășit clar de vreun adversar. Ambii pivoți sunt extrem de puternici iar pentru fiecare jocul din apropierea inelului pe faza ofensivă este principala armă. La nivelul conducătorilor de joc, titularii celor două formații sunt total opuși. Bojan Popovic este un jucător căruia îi place să așeze foarte mult jocul în timp Giordan Watson accelerează jocul în fiecare secundă când poate face așa ceva. Cei doi sunt cei mai buni pasatori decisivi din echipele lor.

Așadar partidele de Ploiești se anunță extrem de interesante mai ales că prahovenii joacă în acest playoff cu sabia lui Damocles deasupra capului. Pentru Energia o victorie la Ploiești ar fi cu a devărat ceva senzațional mai ales că acum prahovenii sunt pregătiți să sufle și în iaurt după ce s-au ars în Cupa României.

*Foto: M&M Production 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!